Deelgemeente Charlois Rotterdam

De schotel van Charlois

In verschillende deelgemeenten in Rotterdam presenteert Kosmopolis Rotterdam in samenwerking met onder andere Sport en Recreatie en de Lokale Cultuur Centra De schotel van.

'De schotel van...' is een programma waarbij buurtbewoners en mediaspecialisten in geïmproviseerde huiskamers met het bord op schoot met elkaar in gesprek gaan over nieuws op TV Rijnmond en Al Jazeera, soaps uit Turkije en Brazilië, muziekprogrammas uit Nederland en kinderprogrammas van over de hele wereld. Op vrijdag 10 april vanaf 18.30 uur is De schotel van Charlois in LCC Larenkamp, Slinge 303. U kunt gratis meedoen.

Rotterdammers kijken naar verschillende programmas, die alle verschillende beelden van de wereld en van Rotterdam laten zien. Migrantenomroepen brengen vooral multiculturele activiteiten in beeld, terwijl op TV Rijnmond juist weinig mensen met een dubbele culturele achtergrond aan bod komen. De Arabische schotel die in veel Rotterdamse huizen wordt ontvangen, geeft een ander beeld van politieke situaties in het Midden Oosten en verrast ons ook met taboedoorbrekende praatprogrammas. De wereld wordt kortom op verschillende manieren getoond en met die informatie vormt ieder een eigen verhaal en waarheid.