Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 8 april 2009

Kaasbel luiden voor het goede doel in Alkmaar

Kees Zentveldt opent samen met zijn kleinzoon Kees op vrijdag 10 april om 10.00 uur de Alkmaarse kaasmarkt met het luiden van de bel. Zij doen dat op uitnodiging van wethouder Rian van Dam.

In maart jl. heeft de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar voor de tweede keer en met veel succes,

de Laurensveiling georganiseerd. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie in de Grote Sint Laurenskerk. De gemeente Alkmaar heeft voor de veiling een kavel ter beschikking gesteld: het luiden van de bel van de kaasmarkt. Deze kavel is gekocht door de heer Zentveldt, eigenaar/directeur van Kennemer Haeve Vastgoed. Kleinzoon Kees Zentveldt is geboren op 8 oktober 2007. De dag van de viering van Alkmaar Ontzet. Mede daarom aanleiding voor de heer Zentveldt om de bel te willen luiden, samen met zijn kleinzoon én naamgenoot Kees.

De familie Zentveldt wordt om 09.15 uur ontvangen in het stadhuis. Na een kopje koffie vertrekt het gezelschap naar de kaasmarkt waar om 10.00 uur precies de bel wordt geluid, hét teken dat de kaasmarkt kan beginnen. Aansluitend krijgen ze een rondleiding over de markt en vertelt kaasvader Kees Koopman in de kaasdragerskamer over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde. Ook de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, de heer Harry van de Kuijt, is bij het programma aanwezig.