Gemeente Zwolle

Gouden Sportboek

Erkenning

gouden sportboek De gemeente Zwolle hecht veel waarde aan sport en sportbeoefening door haar inwoners. In haar sportbeleid heeft de gemeente vastgelegd dat zij sport een belangrijke maatschappelijke functie toekent. Naast het feit dat de gemeente in het algemeen veel waardering heeft voor uitzonderlijke prestaties van sporters hecht zij ook veel belang aan de voorbeeldfunctie die van deze sporters uitgaat, de mate waarin de prestaties sportbeoefening stimuleren en de positieve invloed op de uitstraling van de stad.

De gemeente Zwolle wil de sporters die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd dan ook graag eren. Daarom is het Gouden Sportboek al jaren lang een gebruik waarin de betreffende sporters een eigen plaats krijgen en tijdens de ondertekening van het boek nog eens extra in het zonnetje worden gezet.

In 2009 vindt de bijeenkomst plaats op woensdag 30 september. Vanaf woensdag 29 april 2009 is het weer mogelijk sporters aan te melden voor het Gouden Sportboek via het aanmeldformulier op deze site.

Voorwaarden

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor ondertekening van het Gouden Sportboek zijn:

1. De sporter

+ (valide of met een lichamelijke handicap) moet een topsport status hebben van het NOC*NSF (Topsport Steunpunt hanteert deze criteria ook):

+ Senioren (Inter) Nationaal (A,B en HP), sporters (senioren) die minstens tot de besten in Nederland behoren
+ Jeugd (Inter)Nationaal (IT, NT en beloften), sporters (jeugd) die minstens behoren tot het hoogste landelijke prestatieniveau in hun leeftijdscategorie.
+ Senior regionaal (Regio), sporters (senioren) die minstens behoren tot de besten in hun regio en deelnemen aan wedstrijden/toernooien op nationaal niveau.
+ Jeugd regionaal (Regio), sporters (jeugd) die binnen hun leeftijdscategorie op regionaal niveau tot de beteren behoren.

én het resultaat van de sporter betreft een nationaal kampioenschap, een kampioenschap in de hoogste landelijke speelklasse of winnaar van een nationaal bekertoernooi in de hoogste speelklasse of minimaal een podiumplaats bij een Europees kampioenschap, Wereldkampioenschap, Olympische Spelen, Paralympische Spelen, internationaal kampioenschap in de hoogste speelklasse, internationaal bekertoernooi in de hoogste speelklasse.
óf

+ de valide of lichamelijk beperkte sporter heeft een podiumplek behaald op een (officieus) internationaal Masters Kampioenschap. Het resultaat is behaald in een tak van sport waarvan de overkoepelende bond aangesloten is bij het NOC*NSF.

+ met een verstandelijke beperking moet deel hebben genomen aan de Special Olympics World Games en op deze internationale wedstrijd een podiumplek hebben gehaald.


2. Gebondenheid aan Zwolle

+ Burgerschap: de sporter of sporters zijn inwoner van de gemeente Zwolle, óf

+ Herkomst (indien sprake is van een team): het team behoort tot een binnen de gemeente Zwolle gevestigde sportorganisatie.


3. Voor zover niet aan de onder het voorgaande punt genoemde voorwaarden wordt voldaan, kan voor uitzonderlijke prestaties een uitzondering gemaakt worden, te bepalen door het het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle.
4. Het resultaat is behaald na 1 augustus 2008 en vóór 1 juli 2009.

De gemeente Zwolle beoordeelt de aanmelding en selecteert de personen die in het Gouden Sportboek worden opgenomen op basis van bovenstaande voorwaarden.
De aanmelding kan gedaan worden door de sporter zelf, een (mede)sporter, een ouder/voogd, een familielid, coach of trainer, een sportvereniging of lokale sportorganisatie.
De aanvrager en de sporter krijgen schriftelijk bericht of de sporter wel of niet geselecteerd is.

Opmerking:
Elke sporter wordt individueel uitgenodigd. Indien het resultaat door een team is behaald wordt u verzocht voor ieder teamlid een apart aanmeldformulier in te vullen, deze formulieren te bundelen en voor het gehele team in één pakket aan te bieden.

Bron: Communicatie
Datum van 27-08-2008 tot 26-08-2009

* film huldiging sporters

* aanmeldformulier