Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 10-04-2009

Gebroken been

RHENEN- Op donderdag raakte een fietser gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 14.20 uur reed een 60-jarige fietser over de Cuneraweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 20-jarige automobilist uit Kesteren die bezig was met een inhaalmanoeuvre. De fietser dacht dat de auto tegen hem zou aanrijden en stak zijn been uit. Hij kwam met zijn been tegen de auto aan en brak deze. De man werd met een gebroken been vervoerd naar het ziekenhuis.

Ruit vernield

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op donderdag werd een man aangehouden omdat hij een ruit had vernield. Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield van een bedrijf aan de Kerkstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving een 48-jarige man uit Veenendaal aan die voldeed aan het signalement. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vernieler aangehouden

VEENENDAAL- Op de Lucretie van Merkenlaan werden op donderdagavond 12 personenautos vernield. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat 12 autos waren bekrast. Onbekend is wie dit gedaan heeft en de politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Heuvelrug.

Verkeerscontrole

MAARSBERGEN- Op de Parallelweg werd van 14.00 uur tot 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden 58 wegingen gedaan betreffen de voertuigen met aanhangwagens en caravans. Ook werden 50 autos gecontroleerd. In totaal werden 22 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder goede kentekenplaat, defect verlichting en het niet dragen van de gordel. Tevens moesten 108 bestuurders blazen voor mogelijk alcoholgebruik. Niemand had te veel gedronken.

Gebroken been

LEERSUM- Op donderdagmiddag raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding. Omstreeks 12.15 uur reed een 16-jarige jongen over de Maarsbergsweg. Een 54-jarige automobilist uit Nieuwegein reed ook op deze weg en sloeg af en zag de jongen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de jongen werd met een gebroken been vervoerd naar het ziekenhuis.