Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 10-04-2009

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op donderdag werd van 14.00 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op aanhangers en taxis. Deze werd gehouden op de Argonweg. In totaal werden 46 voertuigen gecontroleerd en werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor o.a het mobiel bellen tijdens het rijden, geen juiste kentekenplaat en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Vechten

AMERSFOORT- Op donderdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze andere mensen hadden lastig gevallen en een ruit hadden vernield. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden bij een gebouw aan de Zonnehof. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen twee mannen aan. Een 49-jarige man uit Amersfoort gaf aan geslagen te zijn door het tweetal. Hij gaf ook aan dat zij een ruit hadden vernield. De mannen, 42 en 50 uit Amersfoort, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT- Op de Daam Fockemalaan werd van 19.00 uur tot 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 283 automobilisten blazen en 2 personen hadden te veel gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond door steekpartij

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend raakte een man gewond nadat hij was gestoken met een mes.

Omstreeks 06.30 uur kreeg de politie de melding dat een man bij een tankstation gewond was geraakt. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een man aan die gewond was geraakt aan zijn nek en hevig bloedde. De man werd direct vervoerd naar het ziekenhuis. Voorlopig onderzoek wijst uit dat het slachtoffer kennelijk een conflict had met een bekende van hem. Dit liep uit de hand en het slachtoffer raakte gewond aan zijn nek. De dader vluchtte vervolgens te voet weg. De man werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis waar zijn wond gehecht is.