Politie Gelderland-Zuid

Vrouw ondanks rijverbod toch achter het stuur

Nijmegen, 10-04-2009 o Vrijdagochtend omstreeks 06.45 uur is een 42-jarige vrouw aangehouden. Agenten troffen de vrouw zittend achter het stuur van haar auto aan, op de busstrook van de Smetiusstraat. Zij kreeg een rijverbod omdat ze zelf verklaarde teveel te hebben gedronken om auto te rijden. Ook de blaastest op straat wees dat uit.

De agenten hadden met toestemming van de vrouw haar auto in een parkeervak geparkeerd en de vrouw gewaarschuwd niet te gaan rijden omdat ze zich dan schuldig zou maken aan een misdrijf. Uiteindelijk is de vrouw toch gaan rijden. Agenten die in de omgeving waren gebleven merkten haar meteen op en probeerden haar op de Bisschop Hamerstraat te laten stoppen. Zij negeerde het stopteken.

Op de kruising Graafseweg met de Willemsweg lukte het twee politie-eenheden de vrouw klem te rijden. Zij weigerde echter haar motor af te zetten en bleef gas geven. Ook hield zij haar portieren op slot. Om erger te voorkomen besloot een van de agenten een ruitje in te tikken en de sleutels uit het contact te halen. Hierna werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat zij haar roes heeft uitgeslapen zal er proces-verbaal tegen haar worden opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 10-04-2009 10:12 | © Regio Gelderland-Zuid |