Politie Hollands Midden

Datum: 10 april 2009


---

Benthuizen Aanhouding na verdachte situatie De politie heeft vrijdag 10 april om 02.50 uur een 18 jarige Amsterdammer aangehouden na een verdachte situatie op de De Dam. Vanwege het aantal woninginbraken afgelopen weken is de politie tijdens surveillances extra alert op inbrekers tijdens deze nachtelijke uren. Nabij het buurthuis zagen agenten een auto staan met één inzittende op de bijrijdersstoel. Omdat de Amsterdammer een vage verklaring over zijn aanwezig had op die locatie en hij met meerdere vrienden naar Benthuizen gekomen was werd de auto doorzocht. Vanwege aangetroffen goederen, onder meer handschoenen, schroevendraaier, petjes en schoenen werd de Amsterdammer aangehouden. De politie blijft alert en verzoekt bewoners verdachte situaties ook te melden.

Gouda Hennep in woning De politie heeft donderdag 9 april restanten van een reeds geruimde hennepkwekerij in een woning aan de Eendrachtsweg aangetroffen. De politie heeft vorige maand een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000) binnengekregen, waarna er voor onderzoek werd verricht. Dit leidde tot een verder onderzoek in de woning donderdag. Naast de restanten werd in een andere kamer 104 hennepstekken gevonden. Een agent zag dat de 29 jarige bewoner op een gegeven moment de badkamer binnenliep en vervolgens weer naar buiten kwam met twee planten die hij in een prullenbak in de keuken gooide. De agent keek in de prullenbak en zag twee hennepstekken. Alle goederen en planten zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd. De bewoner is aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens zal het energiebedrijf aangifte doen van diefstal van illegaal afgetapte stroom.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken. Indien u wel informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.

Moerkapelle Verdachten van inbraak aangehouden Donderdagmiddag 9 april zijn drie mannen van 20, 29 en 30 jaar uit Polen aangehouden op verdenking van inbraak in een stacaravan op een camping op de Bredeweg. Een medewerker zag een man uit het raam van de caravan klimmen en is achter de man gegaan toen deze wegrende. In de stacaravan had de medewerker een tweede onbekende persoon zien zitten. De weggerende man werd kort daarop door een vriend van de medewerker aanhouden waarna ze met zijn drieën naar de poort liepen. Daar kwamen zie drie andere mannen tegen waaronder de andere persoon die in de stacaravan had gezeten. Twee van de mannen werden hierop aangehouden. De derde persoon was na een discussie weggerend. De verdachten werden overgedragen aan de politie.

--- einde berichten ---
---