Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 10-04-2009

Vrouw aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 april een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt.

Rond 02.35 uur kreeg de politie een melding dat op de Domstraat een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 34-jarige vrouw uit Utrecht rondom dronken aan. De vrouw was even daarvoor met haar fiets tegen twee autos aangereden. De Utrechtse kon bijna niet op haar benen staan en wilde niet meewerken. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 945 ug/l uit. De vrouw werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Croeselaan vond donderdagmiddag een aanrijding tussen en fietser en een auto plaats. Hierbij raakte een man gewond.

De politie kreeg omstreeks 17.10 uur een melding dat op de Croeselaan een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige man uit Utrecht op de grond aan. De man was even daarvoor aangereden door een 22-jarige automobilist uit Utrecht. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie heeft van een aantal getuigen verklaringen opgenomen en doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Jongen aangehouden

UTRECHT Tijdens een bromfietscontrole heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij zonder rijbewijs op een gestolen scooter reed.

Rond 15.30 uur werd een 17-jarige bestuurder van een snorscooter naar een controleplaats aan de Joseph Haydnlaan gebracht. Hier bleek dat de jongen uit Montfoort niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook waren er een groot aantal zaken niet in orde aan zijn snorscooter. Nader onderzoek leerde dat de scooter als gestolen gesignaleerd stond voor de regio Gooi en Vechtstreek. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek tevens dat hij zelf ook nog gesignaleerd stond. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een auto.

Een getuige gaf omstreeks 14.30 uur een agent aanwijzingen over twee verdachten die zojuist een inbraak in een auto hadden gepleegd op de Daelwijklaan. De agent ging ter plaatse en zag twee jongens lopen. Bij het zien van de agent ging het tweetal er rennend vandoor in de richting van de Wallesteinlaan en de Zwanenvechtlaan. De agenten zag kans één van de verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, op de Rokadestraat aan te houden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Een getuige kwam later aan het bureau met een tas die uit de auto was ontvreemd. De politie doet onderzoek naar de medeverdachte.

Stenengooier aangehouden

UTRECHT Op de IJsselsteinlaan heeft de politie een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden omdat hij met stenen had gegooid.

Omstreeks 21.15 uur werd duidelijk dat een groep jongeren overlast veroorzaakte op de IJsselsteinlaan en dat er met stenen zou worden gegooid. De politie kwam ter plaatse en zag de jongeren snel wegrennen. Enkelen werden in de kraag gevat en hun gegevens werden genoteerd. Op beelden van cameratoezicht was te zien dat één van de jongeren, een 16-jarige jongen uit Utrecht, iets in de richting van een woning gooide. Een ruit van de woning sneuvelde. De jongen is aangehouden voor het plegen van openlijk geweld en hij is ingesloten. Zijn ouders zijn hiervan in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Acht bekeuringen en vier aanhoudingen op koopavond binnenstad

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 9 april toezicht gehouden op de koopavond in de binnenstad van Utrecht. Dit resulteerde in vier aanhoudingen en acht bekeuringen.

De politie constateerde weinig overlast. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het onder andere nuttigen van alcohol op straat, gevaarlijk rijgedrag en door rood rijden. Ook werd een persoon aangehouden voor het beledigen van een agent, één voor niet kunnen tonen van identificatie en twee omdat ze nog gesignaleerd stonden.