Politie Groningen

Grote gezamenlijke verkeerscontrole op N363

Provincie Groningen, 10-04-2009 o De politie heeft donderdagochtend- en middag samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting (CBM), Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee en de Algemene Inspectiedienst (AID) een verkeerscontrole gehouden

Tijdens de controle werden er in totaal 795 voertuigen gecontroleerd. Van alle bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder reed onder invloed. In totaal werden 56 bestuurders bekeurd. Voor de volgende bekeuringen werden onder meer bekeuringen uitgedeeld: geen rij- en kentekenbewijs tonen (30x), gevaar voor vallende lading (3x), ononderbroken rijtijd van meer dan 4,5 uur (2x) en overschrijding van de maximale massa aanhangwagen met 46% (1x) In totaal werd negen keer een maatregel aan de bestuurder opgelegd om het vastgestelde gebrek te herstellen of de overtreding direct te laten stoppen.

De scanauto van de politie had acht treffers. Hierbij werd vastgesteld dat een bestuurder een openstaande boete had en een rijbewijs ongeldig was verklaard. Zes keer werd hit voor de belastingsdienst geregistreerd. Door de aanwezige deurwaarder werd in drie zaken beslag op de auto gelegd voor een totaal van 11873 Euro. Daarnaast voldeed een bestuurder op de plek van de controle een belastingschuld van 368 euro.

Wetten

Op de volgende wetten werd door de instanties gecontroleerd: Vreemdelingenwetgeving, Dierenwelzijnwet, Voedsel- en warenwetgeving, Belastingwetgeving, Vervoerswetgeving, Arbeidstijdenwetgeving, Afvalstoffenwetgeving en Verkeerswetgeving. In totaal werkten 45 medewerkers mee aan de controle. De controle duurde van 09.00 tot 15.00 uur.