Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - 12 jongelui bekeurd voor overlast centrum Heerde |

De politie heeft donderdagmiddag en -avond 9 april in het centrum van Heerde een speciale controle gehouden op jonge auto- en bromfietsbestuurders. De controle vond plaats naar aanleiding van overlastklachten uit de buurt. Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven.


De jeugdigen zorgen de laatste weken voor overlast in het centrum van Heerde. De politie ontving meerdere meldingen van verschillende buurtbewoners, die vooral geluidsoverlast ondervonden van het rijgedrag en de harde muziek uit de auto's.


De politie heeft donderdag in de namiddag en in de avonduren daarop een gerichte controle gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het onnodig hard optrekken met de auto (met piepende banden) en vier bekeuringen voor te harde muziek. Drie automobilisten reden tegen het verkeer in en één bromfietser reed over het trottoir. Een andere jeugdige werd bekeurd omdat hij afval op straat deponeerde. De jongelui zijn in de leeftijd tussen 17 en 25 jaar en afkomstig uit Heerde, Wapenveld, Wezep en Epe.

|     |Nunspeet - winkeldief aangehouden                         |

Op donderdagmorgen 9 april heeft de politie een 35-jarige man uit Nunspeet verhoord over een winkeldiefstal. De man werd betrapt door het winkelpersoneel toen hij drank wegnam uit een supermarkt aan de Laan in Nunspeet.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ermelo - gas in plaats van rem lijdt tot aanrijding       |

Een 81-jarige automobiliste uit Putten is donderdagmiddag gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De vrouw is met letsel aan haar gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 14:30 uur. De automobiliste reed over de Harderwijkerweg in Ermelo richting Harderwijk. Ter hoogte van de rotonde Harderwijkersweg/Fazantlaan drukte de vrouw per ongeluk het gaspedaal in terwijl zij eigenlijk wilde remmen. De vrouw verloor de controle over het voertuig en botste tegen een bushokje aan. Na deze aanrijding schoot het voertuig door over het fietspad. De auto kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte licht gewond aan haar gezicht en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Harderwijk - snorfietsers ten val                         |

Een 15-jarig meisje uit Ermelo is donderdagmiddag 9 april gewond geraakt na een eenzijdig ongeval met een snorfiets. Het meisje zat als passagier op de snorfiets en is met pijnlijke ribben overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 15:35 uur. De 16-jarige snorfietser uit Ermelo reed over de Westermeenweg in Harderwijk. Toen hij over de spoorwegovergang reed kwam hij, mogelijk door gladheid van het spoor, ten val. De 15-jarige bijrijdster raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze bleek enkele gekneusde ribben te hebben opgelopen.

|     |Harderwijk - fietser gewond na aanrijding                 |

Een 39-jarige vrouw uit Harderwijk is donderdagavond 9 april gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de Newtonweg in haar woonplaats. Ze is met letsel aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.


De politie ontving de melding van de aanrijding omstreeks 22:10 uur. Een 66-jarige automobiliste stond bij het stoplicht voorbij het aquaduct. Toen zij optrok, stak de 39-jarige fietsster over en kwamen de bestuurders in botsing. De fietsster kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond aan haar been. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.


EINDE BERICHTEN


-----------------------



Politie Noord- en Oost Gelderland