Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 10 april 2009

* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR BEROVING
ROTTERDAM - De politie van district Oost heeft donderdag twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden voor de beroving van een man aan het Tuniserf. Deze twee jongens maakten deel uit van een groepje mannen die donderdagmiddag in de woning van het slachtoffer aanwezig was. Rond twee uur ontstond er een ruzie tussen beide partijen. Hierbij trok één van de verdachten een mes. Hij bedreigde daar de bewoner mee en eiste geld van het slachtoffer.
Uiteindelijk gingen de mannen er met een onbekend geldbedrag vandoor.
De politie hield een 17-jarige Rotterdamse verdachte kort na het voorval aan op de Tripolihof. Een tweede verdachte, een even oude plaatsgenoot, werd om ongeveer zes uur 's avonds in de omgeving van het Tuniserf aangehouden.
Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE VAN BEROVING

Politiemensen van het district West hebben vrijdag in de vroege ochtenduren een 17-jarige Rotterdammer aangehouden na een beroving waarbij een jongen werd neergestoken.
Donderdagavond laat, rond middernacht, zat het 17-jarige slachtoffer uit Rotterdam met een aantal vrienden op een bankje op de Heemraadsingel. Ze werden benaderd door een groepje jongeren die hen wilde beroven. De 17-jarige Rotterdammer werd hierbij in zijn lichaam gestoken en raakte gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie stelde direct na de melding een onderzoek in waarbij zowel met het slachtoffer als met getuigen werd gesproken. Ook heeft de Technische Recherche een sporenonderzoek verricht. Dankzij de verklaringen van getuigen arresteerde de politie de 17-jarige verdachte uit Rotterdam vrijdagochtend vroeg. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.
De recherche onderzoekt de beroving.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De recherche van het district Oost is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een woning aan het Meidoornveld.
Om ongeveer kwart over negen werd aangebeld en toen de bewoonster de deur opendeed stond er een aantal mannen voor de deur. Zij werd onder bedreiging van een wapen naar binnen geduwd en opgesloten in een kamer. De overvallers doorzochten de gehele woning en gingen er na korte tijd met diverse goederen vandoor. De technische recherche stelde sporen veilig in de woning en de recherche stelde een buurtonderzoek in. Dit onderzoek wordt vrijdag voortgezet.


* INBREKER VAN 13 JAAR AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - Naar aanleiding van alert optreden van een 37-jarige bewoonster van een woning aan de Roemer Visscherstraat heeft de politie donderdagavond een 13-jarige inbreker aangehouden. Rond kwart voor negen 's avonds ging de jongen uit Maassluis de woning in, nam een handtas weg en kroop weg via de tuin. De oplettende bewoonster zag dit en pakte hem beet. Hierop alarmeerde zij de politie. Agenten hielden de jonge dief vervolgens aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.