Gemeente Valkenswaard

op basisscholen

Lekker fit! op basisscholen

Op alle basisscholen in de gemeente Valkenswaard wordt deze maand het lesprogramma Lekker Fit! behandeld. Lekker Fit! is een beknopte maar effectieve lesmethode over voeding en beweging voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool.

Een op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. De verwachting is dat het aantal kinderen met overgewicht de komende jaren snel zal toenemen. We hebben te maken met het ernstigste gezondheidsprobleem dat onze jeugd momenteel bedreigt. Met Lekker Fit! krijgen basisscholen leerstof in handen om hier als school iets aan te doen. Naast de gemeente Valkenswaard wordt deze lesmethode al op meer dan 100 scholen in Nederland ingezet.

Zowel de gemeente Valkenswaard als de Valkenswaardse basisscholen vinden het belangrijk dat leerlingen bewust bezig zijn met voldoende bewegen en gezonde voeding. Door de prima samenwerking tussen de beide partijen is afgelopen week op alle 12 basisscholen gestart met de lesmethode Lekker Fit. Het lesprogramma heeft een preventief doel. Het wil overgewicht en te weinig bewegen bij kinderen voorkomen. Het lesprogramma is een activiteit van de Buurt-Onderwijs en Sportimpuls van de gemeente Valkenswaard. Het programma sluit goed aan op de doelstellingen van de Buurt-Onderwijs-Sportimpuls. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de BOS-medewerker van de gemeente, René Hendrikx, telefoon 2083 469 of via e-mail: rene.hendrikx@valkenswaard.nl