Politie IJsselland

Onder invloed

Hardenberg, Nieuwleusen, 10-04-2009 o Een 17-jarige autobestuurder uit Hengelo, die bij een verkeersongeval betrokken was, is donderdagavond 9 april op de Hessenweg aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Hij blies 550 ug./l en hij bleek niet te zijn van een rijbewijs. De aanrijding (blikschade) vond plaats op de kruising Rheezerweg/ Rembrandtplein/ Weidebuurt. De Hengeloër verleende geen vrije doorgang aan een vrachtwagencombinatie. Na de aanrijding reed hij weg, zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij kreeg een rijverbod en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-39400)

Hardenberg Op de Europaweg werd later die avond een 35-jarige automobilist uit Dedemsvaart aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Dat werd bevestigd door zijn blaastest in het politiebureau, met een score van 240 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-039458)

Nieuwleusen - Vrijdagmorgenvroeg, 10 april, werd op de Evenboersweg een 25-jarige autobestuurder uit de gemeente Staphorst aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn bepalende blaastest liet een score zien van 355 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-039476)