Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 10-04-2009

Bestuurder van tractor bekeurd
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Laar bekeurd aan de Vredeveldseweg. Deze bestuurder van een tractor reed, met een aanhangwagen, over de N862. het is echter op deze weg verboden voor tractoren. (BVH 2009002619)

Politie controleert in verkeer

HOOGEVEEN Agenten hebben donderdag op de Zuidwoldigerweg en de Mr. Cramerweg gecontroleerd in het verkeer. Er zijn meerdere verbalen uitgeschreven. Aan de Zuidwoldigerweg zijn tussen 8.30 uur en 11.00 uur 1727 bestuurders onderworpen aan de controle. 88 van hen hebben overtredingen gepleegd. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur. Aan de Mr. Cramerweg zijn tussen 11.45 uur en 14.00 uur 714 bestuurder gecontroleerd. 111 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/uur. (BVH 2009002636)

KLAZIENAVEEN Agenten hebben donderdagmiddag en avond op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn verbalen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm op de bromfiets (1x), het niet hebben van deugdelijke verlichting van een aanhangwagen (3x), het verlopen van de APK (2x), het ontbreken van een kentekenplaat (1x), te hard rijden (12 x), niet handsfree bellen in de auto (1x), niet kunnen tonen van een kentekenbewijs (4x), niet dragen van een gordel (1x), gladde band (1x) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs (1x). Agenten hebben tevens op diverse hangplekken voor jongeren gecontroleerd, maar er zijn geen overtredingen geconstateerd. (BVH 2009002713)

Rijbewijs van bestuurder ingevorderd na aanrijding MIDDEN DRENTHE Donderdag raakten twee bestuurders betrokken bij een ongeval op de N381. Een 82-jarige uit Raamsdonksveer reed vanuit Emmen in de richting van Hoogersmilde. Voor haar reed een 43-jarige bestuurder uit Emmen. Hij wilde in de richting van Hoogeveen rijden en reed daarom op de uitvoegstrook van de N381. Volgens een getuige, een derde bestuurder, reed de 82-jarige vrouw plotseling ook de vluchtstrook op en botste achterop de man uit Emmen. Het is nog niet bekend welk letsel beide bestuurders hebben opgelopen.

Volgens de getuige viel de vrouw al eerder op door haar rijgedrag. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd in afwachting van een artikel 130 procedure.Om aan het verkeer deel te nemen moeten bestuurders geschikt en rijvaardig zijn. Houders van een rijbewijs hebben tijdens hun rijexamen aangetoond dat zij aan deze voorwaarden voldoen. Maar soms moet getwijfeld worden aan de rijgeschiktheid of rijvaardigheid van bestuurders. Als de verkeersveiligheid in het geding is kan een vorderingsprocedure worden gestart, de zogenaamde artikel 130 procedure. Het beginpunt van de procedure ligt in bijna alle gevallen bij de politie als bij hen het vermoeden ontstaat dat een rijbewijshouder niet meer voldoet aan de eisen voor geschiktheid of rijvaardigheid.(BVH
2009002641)
Aanhouding wegens winkeldiefstal
RODEN De politie heeft donderdagmiddag een 47-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van winkeldiefstal aan het Julianaplein. De man zou voor 22,- eten en andere goederen hebben meegenomen uit een supermarkt zonder te betalen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij kreeg uiteindelijk een dagvaarding mee naar huis. (BVH 2009002666)

Jongen beroofd en bedreigd
HOOGEVEEN Een 14-jarige jongen uit Hoogeveen deed donderdagavond aangifte van beroving onder bedreiging. De jongeman uit Hoogeveen zou die avond bij het Steenbergerpark door twee onbekende jongens, onder bedreiging, zijn beroofd van zijn telefoon. Hij belde de politie, maar de verdachten waren niet meer te bekennen. Het zou gaan om twee jongens van ongeveer 15 jaar oud, een stevig postuur, kort haar. Eén van hen had vermoedelijk een zwarte jas aan met daarop een witte tekst aan de voorzijde en één van hen droeg een spijkerbroek. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BVH 2009002720)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.