Politie Groningen

Vrijdag 10 april 2009

Provincie Groningen, 10-04-2009

Kantens: vrouw gewond na botsing tegen boom

Een 53-jarige vrouw uit Kantens is donderdagochtend op de Bredeweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw schrok van modder op de weg. Na enkele stuurcorrecties botste de vrouw tegen een boom aan de kant van de weg. De gewonde bestuurster werd in een nabij gelegen woning opgevangen. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Midwolda: hennepkwekerij in garage

De politie heeft donderdagochtend in een garage aan de Hoofdweg een hennepkwekerij opgerold. De politie nam een kijkje na een anonieme tip. In het pand trof de politie een 32-jarige man uit Tilburg aan. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op de begane grond lag de oogst van de aanwezige kwekerij te drogen. Op de zolderetage werd nog een kwekerij met 250 hennepplanten aangetroffen. De politie nam in totaal 7,5 kilo hennep in beslag. Het energiebedrijf constateerde dat de elektriciteit buiten de meter werd afgetapt. De kwekerij met toebehoren (lampen, filters, pompen en transformatoren) werd opgeruimd en vernietigd. De Brabander mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: trio aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft donderdagnacht op de Praediniussingel drie Stadjers in de leeftijd van 20,21 en 22 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie reageerde op een alerte melding van een getuige. De man had gezien dat het trio met een motorbootje op het water aan het roeien waren. Het bootje zou op de Steenhouwerskade hebben vastgelegen. De mannen roeiden met het bootje naar een roeivereniging aan de Praediniussingel. Daar liet het trio het bootje achter, waarna zij via een dak op de Praediniussingel terecht kwamen. Daar werden de verdachten aangehouden. Zij werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Het drietal zal vandaag worden gehoord over de vernielingen die zij aan het bootje hebben toegebracht.

Aduard: politie neemt auto hardleerse automobilist in

De politie heeft donderdagmiddag op de Heereweg de auto van een 24-jarige man uit Aduard in beslag genomen. De verdachte werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Bij navraag bleek dat hij de afgelopen zes jaren vier keer eerder gepakt was voor het rijden zonder rijbewijs. Naast een bekeuring werd ook de auto meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: Stadjer aangehouden voor mishandeling agent

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer was zonder enige reden met kracht tegen een politieagent aangesprongen. De man werd direct in de kraag gevat en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: minderjarigen meisjes op dievenpad

De politie heeft donderdagmiddag in de Herestraat drie minderjarigen in de leeftijd van 12 en 13 jaar, allen uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes werden in een kledingwinkel in de Herestraat betrapt bij het stelen van kledingstukken. Al snel bleek dat zij ook spullen hadden gestolen uit twee andere winkels. De minderjarigen werden na het afleggen van een verklaring overgedragen aan hun ouders. Alle gestolen spullen gaan terug naar de betreffende winkels. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldief met harddrugs aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag in een supermarkt op de Korreweg een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Tijdens een plasje in het politiebureau liet de verdachte iets vallen in de toiletpot. Al snel bleek dat het om zeven bolletjes cocaïne ging. De harddrugs werden in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: man na bedreiging met degen aangehouden

De politie heeft donderdagavond op een recreatiepark op de Hoornsedijk een 63-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De politie reageerde op een melding dat iemand met een sabel was bedreigd. Op het recreatiepark werd de 63-jarige met een degen aangetroffen en aangehouden. Het wapen werd in beslag genomen en is een strafbaar wapen volgens de Wet Wapens en Munitie. De man die bedreigd werd, een 61-jarige Harener, heeft al aangifte gedaan. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuw-Scheemda: agent in burger bedreigd met luchtdrukpistool

Een politieagent is donderdagavond in zijn vrije tijd bedreigd met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De man reed in zijn auto over de Kerkwijk in Nieuw-Scheemda toen hij ter hoogte van een bruggetje stil moest staan voor een groepje jongeren. Een van deze jongeren liep naar de politieman en richtte het 'vuurwapen' op hem. Daarna ging de jeugd er vandoor. De bedreigde politieman in burger alarmeerde direct zijn collegas. Die troffen in de omgeving een 15-jarige jongen uit Winschoten aan. De Winschoter ontkende in eerste instantie, maar na enige tijd gaf hij toe een luchtdrukpistool in zijn handen te hebben gehad. Hij had uit baldadigheid met het wapen op een langsrijdende auto gericht. Dat in die auto een politieman achter het stuur zat, was volgens de verdachte pure toeval. Het wapen werd bij een bekende van hem in een woning in Nieuw-Scheemda aangetroffen. De tiener is aangehouden en is ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Ter Apel: Mongolen aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Ter Apelervenen twee Mongolen aangehouden. Het duo (21 en 25 jaar) was onder invloed van alcohol en mocht daarom niet het terrein op van het asielzoekerscentrum. De 25-jarige verdachte was daar niet van gediend en kreeg het aan de stok met een 42-jarige bewaker. Ook de 21-jarige man was vervelend. Met behulp van andere bewakers kon het tweetal onder controle worden gebracht. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Haren: zes licht gewonden bij verkeersongeval A28

Bij een verkeersongeval op de A28 bij Haren zijn donderdagavond zes personen gewond geraakt. Een 25-jarige automobilist uit Klazienaveen was vlak voor de aanrijding bezig geweest met zijn autoradio. Hij had daardoor te weinig aandacht voor het verkeer. Hierdoor botste de Drent op de voor hem rijdende auto. Vier daar achter rijdende auto's raakten in een kettingreactie met elkaar en met de voorste auto van de eerste aanrijding. De lichtgewonde slachtoffers zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Op een auto na moesten alle voertuigen worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De A28 in de richting van Assen is ruim twee uur afgesloten geweest.

Groningen: Stadjer vernielt kamer buurtgenoot

De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige Groninger aangehouden op verdenking van vernieling. Een even oude vrouw was haar kamer aan de Duindoornstraat uitgegaan. Toen zij na enkele minuten later terugkwam, waren diverse goederen vernield. Zo was een verwarmingsbuis van de muur getrokken. Al snel werd duidelijk dat de 21-jarige buurtgenoot hier meer van zou kunnen weten. Toen agenten de beschonken Stadjer confronteerden met het verhaal van de Groningse, gaf hij toe dat hij met meerdere mensen in de kamer was geweest. Hij wist niet of er iets stuk was gemaakt. Even later trok de verdachte zijn verklaring in. Bovendien reageerde hij zeer vervelend naar de politieagenten. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Usquert: fietser gewond na wegglijden op trappers

Een 15-jarige jongen uit Garsthuizen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een fietsongeval. De tiener fietste met een paar bekenden op de Streeksterweg in Usquert toen ze een sprintje wilden trekken. De voeten van de jongen gleden hierna vermoedelijk van de trappers. Hij viel van zijn fiets. Een kameraad, die daar achter fietste, kon hem niet meer ontwijken en reed over het slachtoffer heen. De Garsthuizer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: tweetal vecht op straat

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt twee vechtersbazen aangehouden. De mannen uit Groningen (19) en Scheemda (21) kregen ruzie. Dit ontaarde in een gevecht, waarbij beide mannen elkaar sloegen en schopten. Agenten wisten het duo uit elkaar te halen. Ze zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Daar bleek dat de Scheemder bij defensie werkt. De politie heeft daarom de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Zij stellen een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden na woninginbraak

De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige Groninger aangehouden op verdenking van woninginbraak. Eerder die nacht was ingebroken in een woning aan de Canadalaan. Daarbij werd een computer gestolen. Sporen leidden naar een woning in de buurt van de Canadalaan. De 20-jarige verdachte werd in de betreffende woning aangetroffen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex van Groningen. De gedupeerde doet aangifte.

Vlagtwedde: bestuurder minibike zwaar gewond bij aanrijding

Een 60-jarige man uit Vlagtwedde is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man reed op een mini-crossmotor over een onverhard pad van de Badweg. Hij gaf geen voorrang aan een 55-jarige automobiliste uit Vlagtwedde. De vrouw kon een aanrijding niet voorkomen. De minibiker droeg geen helm. Hij is met meerdere botbreuken en hoofdletsel in de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een analyse van het ongeval verrricht.

Veendam: man aangehouden dankzij getuigen

Dankzij getuigen heeft de politie donderdagmiddag in Veendam een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Omstanders hadden gezien dat de man een ruit van een woning aan de Heemskerkstraat had ingegooid. Agenten troffen de man achter een woning aan. Hij zat op een fiets en had bovendien een tas en een radio bij zich. Al deze spullen waren vermoedelijk vlak daarvoor gestolen. De verdachte was sterk onder invloed van alcohol en had een onsamenhangend verhaal. Agenten hebben de Groninger meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zaterdag 11 april controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Appingedam, N33, aansluiting N363: snelheidscontrole;


- Uithuizen, N363, aansluiting N33: snelheidscontrole


- Onstwedde, alcoholcontrole bij piratenfestival.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde donderdag 9 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 937, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 724, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.