Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 april 2009

Fietser gewond bij aanrijding auto Hengelo
Een 49-jarige man uit Deurningen werd op 9 april rond 17.45 uur aangereden door een auto op de kruising Deldenerstraat Marskant.

De 49-jarige fietste over de Deldenerstraat in de richting Bornsestraat. Een 31-jarige automobilist uit Haaksbergen reed ook over de Deldenerstraat. Ter hoogte van de T-kruising met de Marskant sloeg hij rechtsaf om de Marskant in te rijden. Hierbij zag hij de fietser over het hoofd en reed hem aan. De fietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (09-040792)

Fietser gewond bij aanrijding auto Denekamp
Een 67-jarige vrouw uit Denekamp werd op 9 april rond 09.30 uur op de kruising Churchillstraat-Brinkstraat aangereden door een 38-jarige vrouw uit Lattrop-Brecklenkamp. Zij raakte daarbij gewond.

De 67-jarige vrouw fietste over de Brinkstraat in de richting van de Veldkampweg. De automobiliste reed over de Churchillstraat in de richting van de Brinkstraat. Op deze kruising moest zij de fietser voorrang verlenen, wat zij echter verzuimde. Hierdoor werd de 67-jarige vrouw op de fiets geschept door de auto. Zij raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (09-040487)

13 bekeuringen bij snelheidscontroles Oldenzaal
Op 9 april controleerde de politie, naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, de snelheid op de Kalheupinklaan, de Thorbeckestraat en de Schipleidelaan. Hierbij werden in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u daar waar 50 km/u was toegestaan. De controles werden gehouden tussen 10.00 uur en 14.30 uur. (09-040646)

Vrouw uit auto geknipt na kop-staartbotsing Enschede
Een 50-jarige vrouw uit Zweden werd op 10 april rond 0.35 uur aangereden op de A 35, afrit Westerval. Zij werd door de brandweer uit haar auto geknipt.

De 50-jarige vrouw uit Zweden stond op de afrit Westerval van de A 35 voor het rode verkeerslicht te wachten toen zij van achteren werd aangereden door een 34-jarige automobilist uit Slowakije. Aangezien het leek alsof de vrouw hierdoor ernstig nekletsel had opgelopen werd haar auto, een donkerrode Volvo s70, door de brandweer opengeknipt waarna de vrouw naar het ziekenhuis gebracht werd. Daar kon men echter geen letsel vaststellen. De 34-jarige man uit Slowakije reed in een Opel, type Zafira. Omdat de politie niet heeft kunnen vaststellen wat de oorzaak van deze aanrijding is aangezien de verklaringen van de betrokkenen elkaar tegenspreken, roept zij eventuele getuigen op zich te melden. Dat kan telefonisch bij de politie in Enschede op 0900-8844. (09-040951)

Drankrijder aangehouden, auto in beslaggenomen Almelo
Een 32-jarige Almeloër werd op 10 april rond 01.00 uur aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Brugstraat.

De Almeloër weigerde mee te werken aan een ademonderzoek. De politie zag aan zijn voertuig verse schade en het vermoeden rees dat de man onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt waarbij hij was doorgereden.

De verdachte bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs, dat was eerder al ongeldig verklaard voor veelvuldig rijden onder invloed. Ook bleek hij nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot 2011. Zijn voertuig werd inbeslag genomen voor nader onderzoek. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. Het is nog niet duidelijk hoe en waar de auto van de verdachte schade heeft opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in. (09-040950)

Vandaal op heterdaad aangehouden Enschede
Een 24-jarige man uit Enschede werd op 10 april rond 02.10 uur op heterdaad betrapt toen hij een ruit van een geparkeerde auto op de Winninkgaarde had ingeslagen.

De man werd naast een geparkeerde auto aangetroffen met een bebloede hand. Een ruit van de auto was ingeslagen met een steen, waarbij de man zichzelf had verwond. Hij werd aangehouden en ingesloten. (09-040959)

Rode kaarthouder aangehouden
Enschede
Een 21-jarige Enschedeër werd op 10 april rond 02.30 uur aangehouden nadat hij zich in een horecazaak aan de Oude Markt bevond, terwijl hij in het kader van het collectieve horecaverbod een rode kaart had. (09-040960)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt Den Ham
Een 21-jarige man uit Den Ham kon op 10 april rond 02.40 uur zijn rijbewijs inleveren nadat hij betrapt werd op rijden onder invloed.

De man was met zijn auto op de Bisschopsweg met de auto uit de bocht gevlogen en tegen een boom gebotst. Daarna had hij de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie trof de man aan op de Ommerweg. Ademanalyse wees 410 ugl uit. (0.94 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-040967)

Man in toilet horecagelegenheid mishandeld Enschede
Een 23-jarige Enschedeër bevond zich op 10 april rond 03.50 uur in de toiletruimte van een horecagelegenheid aan de Oude Markt. Daar bevond zich een groepje mannen, waarvan eentje rookte. Toen de 23-jarige daar iets over zei, kreeg hij van één van de mannen, een 19-jarige Enschedeër, een dreun in zijn gezicht, waarbij hij gewond raakte. De 19-jarige Enschedeër werd aangehouden. Hij gaf aan de agenten een valse naam op. De man werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-040969)

Schennispleger aangehouden
Enschede
De politie Twente heeft 9 april een 36-jarige Enschedeër aangehouden omdat hij zijn geslachtsdeel toonde aan het publiek voor het gemeentehuis.

Vrijdagavond 9 april omstreeks 19.30 uur hebben bikers van politie Enschede-Centrum een 36-jarige man aangehouden die, tijdens een demonstratie voor het gemeentehuis, rond liep met zijn geslachtdeel uit zijn broek. De man die duidelijk onder invloed van drank was is geboeid overgebracht naar het politiebureau omdat hij tijdens zijn aanhouding recalcitrant werd en agenten beledigde. Omdat het niet mogelijk was hem te verhoren is hij ter ontnuchtering ingesloten. Vandaag 10 april zal hij worden verhoord en proces-verbaal worden opgemaakt. (09-040834)

Bromfietser is rijbewijs kwijt Hengelo
Een 19-jarige Hengeloer kon 10 april zijn rijbewijs weer inleveren omdat hij onder invloed met zijn bromfiets een vuilcontainer omver gereden heeft.

In de nacht van donderdag op vrijdag 10 april omstreeks 00.30 uur meldde een alerte getuige dat een jongen met zijn bromfiets een vuilcontainer aan de Oldenzaalsestraat omver had gereden en was gevallen. Ter plaatse gekomen zagen agenten inderdaad een vuilcontainer liggen en daarnaast ligt een bromfiets. De bromfietser is ongedeerd. Als de agenten hem aanspreken ruiken zij dat hij alcohol gedronken heeft. Hij wordt aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-040942)

Moeder en dochter op dievenpad Hengelo
Een 21-jarige en een 47-jarige vrouw uit Almelo zijn donderdag 9 april aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur kwam er een melding binnen bij de politie Twente van een winkeldiefstal bij een winkel aan de Diamantstraat in Hengelo. Een winkelmedewerker had gezien dat de 21-jarige en de 47-jarige vrouw, prijskaartjes van kleding aan het verwijderen waren. Kort daarna probeerden de vrouwen, moeder en dochter, de winkel te verlaten zonder voor de kleding te betalen. Ze zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouwen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-040701)

tel. 053-4555588


---- --