Gemeente Kampen


Politie kan beter optreden tegen blowers

07 apr 2009
Het college van burgemeester en wethouders heeft gebieden in de gemeente aangewezen die vallen onder het onlangs gewijzigde artikel 2.7 van de Apv (Algemene plaatselijke verordening). Dit artikel gaat over drugsoverlast in de openbare ruimte.
Het aangepaste APV-artikel geeft de politie meer mogelijkheden om op te treden tegen drugsgebruik op straat, in speelplaatsen, jongerenontmoetingsplekken en in het Plantsoen. Het artikel geldt alleen voor duidelijk omschreven gebieden. Bovendien moet er een aanleiding zijn voor aanwijzing.

Volgens de politie bestaat er voor de nu aangewezen gebieden (zie hieronder) gerechtvaardigde vrees voor aantasting van de openbare orde of is er al sprake geweest van aantasting van de openbare orde. Met dit aanwijzingsbesluit kan de politie nu optreden tegen blowende jongeren op de aangewezen plekken. Als drugsoverlast zich in de toekomst verplaatst naar andere gebieden, dan kan het college van burgemeester en wethouders besluiten die andere gebieden ook op te nemen in het aanwijzingsbesluit.

In februari is het college van burgemeester en wethouders akkoord gegaan met de wijziging van artikel 2.7 van de APV met ge- en verboden op het gebied van drugs in de openbare ruimte. Deze maand beslist de raad over de wijziging van artikel 2.7 van de APV.

Aangewezen gebieden:

1. het gebied binnen de Europa-allee, IJsselkade, Boven Havenstraat en Oranjesingel, inclusief deze uitvalswegen;

2. het Stationsplein, de Stadsbrug, de Spoorkade, de Baan en de Burgemeester Van Engelenweg;

3. het Markeresplein met de Markeresgang, Hogehuisstraat en Markeresstraat;

4. de Rondeweg en Alexander Fleminglaan (rondom de begraafplaats in IJsselmuiden);

5. de Noordweg;

6. het gebied in de Hanzewijk binnen de Rondweg, Oostzeestraat, Arent toe Boecopsingel, Colijnlaan en Reyersdijk, Dorpsstraat en Troelstrasingel (inclusief Cruyff Court);

7. het buitendijkse gebied tussen IJsseldijk ter hoogte van nummer 110 en Beukenweg ter hoogte van nummer 4 (`het strandje');
8. het Zoddepark;

9. de omgeving van tienercentrum The Take.

En verder: Alle speelplaatsen en hun directe omgeving en alle JOP's (jongerenontmoetingsplekken) en hun directe omgeving.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |