Onbezorgt genieten van huisdieren

10/04/2009 12:15

Bayer BV

Tevreden huisdieren door SMS / e-mail herinneringsservice voor

ontvlooien of ontwormen

Mijdrecht 10 april 2009 - De positieve effecten van een dier in huis zijn ontelbaar. Zowel op gevoels- als op sociaal vlak. Toch moeten er enkele regels in acht worden genomen om onbezorgd te kunnen genieten van een huisdier. Honden en katten zijn vaak besmet met wormen en/of vlooien. Het is het best ze minstens 4 keer per jaar (om de 3 maanden) tegen wormen en maandelijks tegen vlooien te behandelen. Alleen zo worden de risico's die deze parasieten met zich meebrengen voor het huisdier, maar ook voor de mens, beperkt.

Eén van de redenen voor de nog altijd relatief lage frequentie van behandeling tegen wormen en/of vlooien van honden en katten is dat de eigenaren het eenvoudig vergeten. Dit is binnenkort verleden tijd. Bayer Animal Health biedt nu de eigenaren de mogelijkheid aan de behandeling met Drontal(R) of respectievelijk Advantage(R) te herinneren via een gratis SMS of e-mail herinneringsservice.

Elke eigenaar, die deze nieuwe SMS of Email herinneringsservice graag zou willen ontvangen, kan zich gratis inschrijven bij zijn dierenarts. Vanaf de registratie zal hij op het juiste tijdstip voor het ontwormen of ontvlooien van zijn hond of kat een herinnerings-SMS of -e-mail van zijn dierenarts krijgen. De eigenaar kan dus gerustgesteld zijn, dat zijn huisdier tijdig de bescherming krijgt tegen op mens en dier overdraagbare parasieten en ziekten. Zowel de inschrijving als de SMS/e-mail herinneringsservice zelf zijn volledig gratis.

Gedurende één jaar zal de eigenaar elke drie maanden een bericht krijgen voor het ontwormen (deze frequentie is de door ESCCAP (European Scientifi Council Companion Animal Parasites) aangeraden ontwormingsfrequentie voor dieren vanaf 6 maanden), en maandelijks voor de vlooiencontrole. Als hij de service daarna wil verlengen, kan hij dat gratis bij de dierenarts doen. Als dank voor zijn inschrijving ontvangt de hondeneigenaar van de dierenarts een handige "doggie bag" voor hondenpoepzakjes, en de katteneigenaar een schepje voor de kattenbak. Op die manier wordt de eigenaar eraan herinnerd altijd de uitwerpselen van zijn dier te verwijderen.

Hondenpoep meer dan een ergernis

Een van de grootste ergernissen van de burgers is altijd de overlast van hondenpoep. Maar hondenpoep is niet alleen vies, maar vormt ook een bron van besmetting van wormen of wormeieren. Door contact met besmette hondenpoep kunnen andere honden of zelfs mensen met wormen besmet raken. Daarom is het belangrijk altijd de uitwerpselen van de hond op te ruimen.

De lancering van deze nieuwe sms service onderstreept het innovatieve karakter en de service gerichtheid van Bayer.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.companion.bayer.nl