Politie Rotterdam Rijnmond


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN RUITEN

DIRKSLAND - De politie heeft donderdagmiddag rond half vijf een 12-jarige jongen uit Sommelsdijk aangehouden voor vernieling. De jongen gooide met stenen enkele ramen in van een schuurtje aan de Kattewacht. Gealarmeerde politiemensen hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij kreeg een HALT-verwijzing.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ MET 1000 PLANTEN OP

SPAANSE POLDER - De politie heeft donderdagmiddag omstreeks half drie in een bedrijfspand aan de Industrieweg een grote hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding stelden politiemedewerkers een onderzoek in het pand in. Zij troffen in totaal 1000 hennepplanten en 50 lampen aan. Tevens bleek uit onderzoek dat in het pand ingebroken was. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.


* PLANTENBAKVERNIELER AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Noord hield donderdagochtend een 13-jarige Rotterdammer aan na de vernieling van een plantenbak. Rond kwart over tien hoorde de bewoner van een woning aan de Stadhoudersweg een harde knal. Nadat hij ging kijken bleek dat de plantenbak voor zijn huis vernield was. Hij zag een aantal jongeren wegrennen en zette de achtervolging in. Al snel kon hij één van de verdachten achterhalen. Hij waarschuwde de politie. Agenten waren snel aanwezig en iets voor half elf werd de tiener aangehouden voor vernieling.
De jonge Rotterdammer mocht met een bekeuring naar huis. Ook heeft hij een HALT verbaal gekregen.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR BEROVING
ROTTERDAM - De politie van district Oost heeft donderdag twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden voor de beroving van een man aan het Tuniserf. Deze twee jongens maakten deel uit van een groepje mannen die donderdagmiddag in de woning van het slachtoffer aanwezig was. Rond twee uur ontstond er een ruzie tussen beide partijen. Hierbij trok één van de verdachten een mes. Hij bedreigde daar de bewoner mee en eiste geld van het slachtoffer.
Uiteindelijk gingen de mannen er met een onbekend geldbedrag vandoor.
De politie hield een 17-jarige Rotterdamse verdachte kort na het voorval aan op de Tripolihof. Een tweede verdachte, een evenoude plaatsgenoot, werd om ongeveer zes uur 's avonds in de omgeving van het Tuniserf aangehouden.
Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE VAN BEROVING

Politiemensen van het district West hebben vrijdag in de vroege ochtenduren een 17-jarige Rotterdammer aangehouden na een beroving waarbij een jongen werd neergestoken.
Donderdagavond laat, rond middernacht, zat het 17-jarige slachtoffer uit Rotterdam met een aantal vrienden op een bankje op de Heemraadsingel. Ze werden benaderd door een groepje jongeren die hen wilde beroven. De 17-jarige Rotterdammer werd hierbij in zijn lichaam gestoken en raakte gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie stelde direct na de melding een onderzoek in waarbij zowel met het slachtoffer als met getuigen werd gesproken. Ook heeft de Technische Recherche een sporenonderzoek verricht. Dankzij de verklaringen van getuigen arresteerde de politie de 17-jarige verdachte uit Rotterdam vrijdagochtend vroeg. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.
De recherche onderzoekt de beroving.


* POLITIE GEEFT ACHTTAL HALTVERWIJZING
BERKEL EN RODERIJS - Een achttal jongeren mocht donderdagmiddag een HALTVERWIJZING ontvangen. Rond vier uur gedroegen de jonge inwoners van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Bergschenhoek en Pijnacker zich overlastgevend op een speelveld aan de Oudelandselaan.
Zo veroorzaakten zij brandjes met aanmaakblokjes. Surveillerende agenten zagen dit en hielden de tieners aan. De jongeren (15-16) zijn overgebracht naar het politiebureau. Met een HALTVERWIJZING op zak mochten zij enige tijd later het pand verlaten.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP WONING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De recherche van het district Oost is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een woning aan het Meidoornveld.
Om ongeveer kwart over negen werd aangebeld en toen de bewoonster de deur opendeed stond er een aantal mannen voor de deur. Zij werd onder bedreiging van een wapen naar binnen geduwd en opgesloten in een kamer. De overvallers doorzochten de gehele woning en gingen er na korte tijd met diverse goederen vandoor. De technische recherche stelde sporen veilig in de woning en de recherche stelde een buurtonderzoek in. Dit onderzoek wordt vrijdag voortgezet.


* POLITIE HOUDT WINKELDIEF AAN
De politie heeft donderdagmiddag rond kwart voor vier een 16-jarige jongen uit Maassluis aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen nam een pakje sigaretten weg uit een een supermarkt aan de Lange Boonestraat. Gewaarschuwde politieagenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politieubureau.


* POLITIE ONDERZOEKT VERNIELING AUTO'S
De politie onderzoekt een vernieling aan twee auto's. Donderdagochtend omstreeks half twaalf werd op de Koningshoek een geparkeerde auto bekrast. 's Avonds, tussen half acht en half tien, werden beide buitenspiegels vernield van een voertuig op de Heldringstaat. De politie vraagt getuigen, of mensen die informatie hebben over de vernieling(en) om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben donderdagmiddag tussen half drie en vier uur een snelheidscontrole gehouden op de Prins Alexanderlaan. De controle was een gevolg van vele klachten van omwonenden dat met name de situatie rond oversteekpaden zeer gevaarlijk was. In totaal werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor te snel rijden en één voor het niet dragen van de autogordel. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL IN WONING
RIDDERKERK - Naar aanleiding van een melding van een overval in een woning aan de Rijksstraatweg heeft de politie donderdagavond een onderzoek ingesteld.
Rond elf uur werd de melding gedaan. De bewoner van de woning gaf aan dat er korte tijd daarvoor een persoon met een wapen was binnengekomen. Hij bedreigde de bewoner en ging er vervolgens met onbekende of geen buit vandoor.
Bij onderzoek in de woning werd er een nepvuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor onderzoek.
Het onderzoek wordt voortgezet.


* POLITIE TREFT BUITEN WERKING ZIJNDE HENNEPKWEKERIJ AAN

Politiepersoneel van het district Feijenoord ontdekte donderdagavond een kwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd er rond elf uur een onderzoek ingesteld bij de woning aan de Lange Hilleweg. Hier troffen de agenten alle materialen aan waar hennep mee vervaardigd kan worden. Deze zijn in beslag genomen voor vernietiging. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke eigenaar.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben drie verdachten van een vernieling aangehouden.
Van een auto die geparkeerd stond aan de Hoge Boezem werd in de nacht van donderdag op vrijdag, rond twee uur, een ruit ingeschopt. Naar aanleiding van getuigenverklaringen stelde de politie een onderzoek in naar de daders.
Op een bankje aan de Hoge Boezem werden drie jongens aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeden. Eén van de verdachten, een 21-jarige Rotterdammer, weigerde om mee te werken waardoor pepperspray moest worden gebruikt. De politie arresteerde eveneens twee andere verdachten, 17 en 18 jaar uit Rotterdam. Alledrie zijn vervolgens overgebracht naar het bureau. Daar gaf de 21-jarige verdachte toe de autoruit te hebben ingetrapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* ALCOHOLCONTROLE
ROZENBURG - Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagmiddag en -avond een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in en rondom Rozenburg.
Tussen drie uur en half elf moesten 510 bestuurders een blaastest afleggen waarna 2 bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol (340 en 405 UG/L). Opvallend waren de veelal positieve reacties van de bestuurders op de controle.


* POLITIE CONTROLEERT BROMFIETSERS
BRIELLE - Bromfietsers die de geldende verkeersregels overtreden veroorzaken overlast aan de Spuilaan. Na verschillende klachten van bewoners die in de directe omgeving van de Spuilaan en de Arie Jan Luijendijklaan wonen en fietsers werd er op en rond de betreffende straten een controle gehouden. Woensdag waren er controles tussen kwart voor acht en half negen. Donderdagochtend werden alle passanten hier tussen half acht en negen gecontroleerd.
In totaal kregen twaalf bromfietsers een bekeuring, voornamelijk voor het rijden over een fietspad. Bromfietsers die hier gebruik maken van het fietspad veroorzaken met hun snelheid vaak gevaarlijke situaties voor overige fietsers en kinderen die nog niet snel kunnen reageren op de snelheid van de bromfietsers.


* SNELHEIDSCONTROLE
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagochtend en -middag, na klachten over te hoge rijsnelheden, een snelheidscontrole gehouden op de Rotterdamsedijk.
In totaal werden 22 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/uur. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.


* INBREKER VAN 13 JAAR AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - Naar aanleiding van alert optreden van een 37-jarige bewoonster van een woning aan de Roemer Visscherstraat heeft de politie donderdagavond een 13-jarige inbreker aangehouden. Rond kwart voor negen 's avonds ging de jongen uit Maassluis de woning in, nam een handtas weg en kroop weg via de tuin. De oplettende bewoonster zag dit en pakte hem beet. Hierop alarmeerde zij de politie. Agenten hielden de jonge dief vervolgens aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* CONTROLE IN OPENBAAR VERVOER
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft in samenwerking met de RET een controle in het openbaar vervoer uitgevoerd. Donderdagavond vanaf zeven uur tot tien uur controleerden agenten en medewerkers van de RET in het openbaar vervoer. Dit was op metrostation Spijkenisse Centrum bij de Ruwaard van Puttenweg. Ze hebben 37 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die reisden zonder geldig plaatsbewijs. Daarnaast zijn twee personen aangehouden voor belediging en het niet bij zich dragen van de ID-kaart. BUURTAGENTE VAN DER WAAL HOUDT SPREEKUUR
Buurtagent Mireille van der Waal start op donderdag 23 april met haar eerste spreekuur in Nesselande.
Bewoners uit die wijk kunnen met veiligheidsgerelateerde vragen/klachten bij haar terecht. Burgers zijn immers de ogen en de oren van de wijk. En de politie wil graag samen met bewoners de buurt veilig houden! Veiligheid is een zaak van ons allemaal. Heeft u een goed idee, waardoor de wijk veiliger wordt dan hoort zij dat graag.
Soms komen klachten bij de politie terecht, waar wij in feite geen bemoeienis mee hebben. U kunt voor bv voor klachten over kapotte bestrating, (grof) huisvuil en defect straatmeubilair terecht bij het gemeentelijke klachtennummer: 0800-1545. Het inloopspreekuur is een pilot van een half jaar. Daarna wordt bekeken of bewoners daadwerkelijk gebruik maken van het spreekuur. De inloopspreekuren vinden elke donderdag plaats van 19.00 uur tot 20.00 uur bij WONIO in De Kristal aan de Cypruslaan 406. POLITIE HOUDT TOEZICHTACTIE IN CROOSWIJK
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft donderdagmiddag- en avond een veiligheidsactie gehouden in en rondom de Crooswijkseweg.

Tijdens de actie zagen agenten rond kwart voor vijf 's middags een 31-jarige Rotterdammer een supermarkt aan de Crooswijkseweg uit komen met een gestolen collectebus uit een Islamitische Stichting aan de Oudedijk. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Verder zagen politiemedewerkers omstreeks kwart voor zes een drugstransactie op de Spiegelnisserstraat waarbij een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, betrokken waren. Toen de politie de man wilde aanhouden, rende hij weg. Tijdens zijn vlucht gooide hij 16 bolletjes cocaïne in het water van de Singel. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de bolletjes in beslag. Ook de vrouw werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak. Tevens hield politiepersoneel tijdens de actie een 49-jarige man uit Rotterdam staande op de Koepelstraat. Hij bleek in het bezit te zijn van verdovende middelen waaronder harddrugs. Ook was hij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. De Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
Politiemensen hebben donderdagmiddag een actie preventief fouilleren gehouden in het Nieuwe Westen.
Hierbij werden rond metrostations Coolhaven, Delfshaven en Marconiplein maar ook in diverse horecagelegenheden in totaal 275 mensen gefouilleerd. Ook de horecagelegenheden werden doorzocht. De politie waarschuwde één eigenaar van een horecagelegenheid omdat een ruimte niet afgesloten was maar als horeca gebruikt werd terwijl deze niet op de vergunning stond. Ook maakte de politie proces-verbaal op bij een horecagelegenheid vanwege de afwezigheid van de uitbater/eigenaar. Bij een coffeeshop werd meer dan de toegestane 500 gram drugs aangetroffen. De politie nam ruim 2 kilo softdrugs in beslag en maakte verschillende processen-verbaal en rapportages op.
Bij het fouilleren rondom het metrostation Marconiplein werd 19-jarige Rotterdammer gearresteerd voor wapenbezit. Hij had een dolkmes van ongeveer 40 cm met het handvat in de vorm van een pistool (zie bijgevoegde foto). Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Na een worsteling kon hij onder controle worden gebracht.