Provincie Groningen

Bewegwijzering rond (nieuwe) Euvelgunnetracé 1 april 2009

Recentelijk is het nieuwe tracé van de A7 bij Groningen, het Euvelgunnetracé, opengesteld voor het verkeer. Daarmee is de stad voortaan te bereiken via een nieuwe oostelijke hoofdroute die er ook voor zorgt dat het verkeer na het Julianaplein zonder verkeerslichten richting Duitsland en richting Delfzijl kan rijden.

De bewegwijzering is nog niet helemaal duidelijk voor iedereen. Vragen die we hierover hebben ontvangen van weggebruikers hadden te maken met de volgende punten:

* Afrit Westerbroek (nummer 39) op de A7 staat momenteel niet op de tijdelijke bewegwijzering omdat deze afrit afgesloten is voor het verkeer. Op de definitieve bewegwijzering komt de afrit Engelbert hiervoor terug.

* De route van Winschoten naar het centrum UMCG en het Martini Ziekenhuis was voor veel weggebruikers onduidelijk aangegeven. Rijkswaterstaat heeft hiervoor inmiddels extra bewegwijzeringsborden geplaatst.

* De nieuwe richting Delfzijl via de N33 leverde veel problemen op. Deze wijziging is voorlopig teruggedraaid. Rijkswaterstaat en de provincie beraden zich over een definitieve oplossing.

Met het in gebruik nemen van het nieuwe tracé is de oude oostelijke route via de Europaweg veranderd in een stadsweg. Deze gaat worden aangepast aan de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Zuid Oost.

10 april 2009