Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 10-04-2009

Drie bestuurders onder invloed in Tilburg

Dronken agressieve automobilist gearresteerd

TILBURG: De politie heeft vanmorgen de handen vol gehad een agressieve dronken man. Hij werd aangehouden ter zake rijden onder invloed en vernieling. Hij was volgens getuigen tegen een geparkeerde auto aangereden. Daarna had hij bij een andere auto tegen de achterbumper geschopt. Bij zijn arrestatie pleegde hij zodanig verzet dat de agenten pepperspray moesten inzitten.

De agenten kregen omstreeks 05.30 uur een melding dat een zeer dronken man op de Edisonlaan een aanrijding had veroorzaakt. De dienders zagen ter plaatse een man die met zijn wagen kennelijk tegen een geparkeerde auto was gereden. Later bleek dat de man ook tegen een geparkeerde auto had geschopt en dat hij een ruit van zijn eigen auto had
vernield. Ze roken bij de man een sterke alcohollucht. Hierop gingen ze tot aanhouding over. De verdachte, een 26-jarige Tilburger, ging er echter vandoor. Na een korte achtervolging werd hij achterhaald. Bij zijn arrestatie verzette hij zich hevig, waardoor de agenten
genoodzaakt waren pepperspray te gebruiken. Een blaastest lukte niet vanwege zijn dronken toestand, een bloedproef weigerde hij. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man ontkende aan het bureau dat hij achter het stuur van de auto had gezeten en teveel had gedronken. De politie heeft echter ook twee getuigen gesproken die hem als bestuurder aanwijzen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vannacht werd omstreeks 00.10 uur op de Ringbaan Zuid nog een
automobilist aangehouden die teveel had gedronken. Een 29 jarige Tilburger kwam uit op 270 ugl. Kort daarvoor omstreeks 23.30 uur werd op de Korvelseweg een 23-jarige Tilburgse met haar auto aan de kant gezet. Zij blies 450 ugl en moet haar rijbewijs inleveren, ze heeft immers korter dan vijf jaar haar rijbewijs B en valt daarom onder de strengere regels van een 'beginnend bestuurder'.

Dronken man aangehouden

TILBURG: Vannacht werd omstreeks 02.30 uur op aanwijzing van twee beveiligingsmedewerkers van NS op de Spoorlaan bij het Station CS een 42-jarige Tilburger aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De man was zichtbaar dronken en gedroeg zich erg vervelend. Ook sprak hij wartaal uit. Hij werd ingesloten.

Getuige zet politie op het spoor van brommerdieven

TILBURG: Dankzij een telefoontje van een oplettende getuige heeft de politie vannacht, de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 03.00 uur op de Nieuwlandstraat twee 17-jarige Tilburgse jongens kunnen arresteren die kort daarvoor een bromfiets hadden gestolen.

De politie kreeg een melding dat een getuige twee jongens in de Korte Tuinstraat had zien lopen. Ze hadden ieder een fiets bij zich en gezamenlijk ook nog een bromfiets. De melder vond dat vreemd. Twee bike agenten sprake met de getuige en achterhaalden de bedoelde jongens op de Nieuwlandstraat. Een van de knapen vertelde de
fietsagenten dat hij eigenaar was van de brommer. Bij navraag van het kenteken bleek dit echter niet te kloppen. Hierop gaf het duo toe de snorfiets zojuist te hebben gestolen. Ze zijn aangehouden en
ingesloten.

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de
Stadhuisstraat een 20-jarige Venlonaar aangehouden omdat hij met een straatvlag liep. Dit was ook gezien via het cameratoezicht. De Limburger ontkende dat hij het doek gestolen had. Het lag volgens hem op straat, hij had het opgeraapt omdat iedereen er over heen liep. De politie stelt nog een onderzoek in naar de herkomst van het doek.

Hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen in Tilburg

TILBURG: de politie heeft gisteren in een schuur van een woning aan het Irenehof een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden circa 100 stekjes. De bewoner, een 29-jarige man, werd aangehouden. De dienders waren ter plaatse gegaan na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Nadat ze een zoemend geluid vanuit de schuur hadden gehoord, gingen ze tot actie over. De verdachte verklaarde vanwege financiële problemen met de plantage te zijn begonnen.

Gistermiddag is verder op een adres aan de Aresstraat een
hennepstekkerij ontdekt. Agenten waren naar het adres gegaan naar aanleiding van een inbraakmelding. Volgens de melder zou er mogelijk sprake zijn van het rippen van een hennepkwekerij. De agenten wisten uit het politiesysteem dat er al eerder plantages waren aangetroffen. Ze roken een lichtte henneplucht en hoorden het geluid van een afzuiginstallatie. Bij nader onderzoek troffen de agenten in het pand een hennepkwekerij aan met ruim 200 moederplanten en ruim 700 stekken. De moederplanten stonden in een goed verborgen ruimte, die alleen bereikt kon worden door een rolluik met een vorkheftruck op te breken. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant.

Bejaarde Tilburgse moet rijbewijs inleveren na 3e aanrijding

TILBURG: Een 79-jarige Tilburgse heeft donderdagmorgen bij een tankstation aan de Tobias Asserlaan een aanrijding veroorzaakt. Agenten besloten haar rijbewijs in te nemen, daar de vrouw in ruim een jaar tijd al bij drie aanrijdingen betrokken was. In twee gevallen kwam dat omdat ze het verkeerde pedaal indrukte.

De bestuurster trapte tijdens het achteruit rijden, met haar automaat, op haar gaspedaal in plaats van de rem en veroorzaakte daardoor een aanrijding. Ze kwam met haar auto tegen de wagen van een 32-jarige Tilburger aan. Het was de derde keer dat de vrouw binnen 13 maanden bij een verkeersongeval betrokken was. Ook bij een eerdere aanrijding was de oorzaak dat ze op het verkeerde pedaal had ingedrukt.

De agenten besloten het rijbewijs van de bestuurster in te nemen. Ze vond de inname heel vervelend omdat ze nu haar vervoermiddel kwijt was. Ze was echter niet van plan om een rijvaardigheidstest af te leggen en ging er mee akkoord dat haar rijbewijs ongeldig wordt verklaard.

Parkeerbon escaleert in aanhouding
|

TILBURG: Het uitschrijven van een parkeerbon is donderdagmiddag op de Berkdijksestraat zodanig geëscaleerd dat de foutparkeerder, een 21-jarige Tilburger, werd aangehouden,.

Twee fietsende agenten zagen dat op de Berkdijksestraat een auto met twee wielen op het trottoir geparkeerd stond en daarmee de doorgang voor voetgangers ernstig belemmerde. Vijftien minuten later zagen zij dat de situatie onveranderd was en besloten daarom een parkeerbon uit te schrijven. Terwijl zij de bon aan het schrijven waren, kwam de bestuurder ter plaatse, die op de mededeling van de dienders dat hij een bon kreeg: "dacht het niet, ik ben aan het laden en lossen". De man stapte daarop in de auto, de politiemensen negerend. Hij deed snel zijn portier op slot. De agenten wilden zijn personalia noteren. Een van de politiemensen ging achter de auto staan, de bestuurder startte echter en reed langzaam achteruit. Op het moment dat de auto tegen een been van de politieagent kwam, sloeg deze om de aandacht van de bestuurder te trekken tegen de achterruit aan. Hierop stapte de bestuurder kwaad uit de auto, waarbij hij een van de agenten een duw naar achteren gaf. De politieman gaf als reactie daarop een trap tegen het linkeronderbeen van de man. Een groep van circa zeven personen, die op de hand was van de foutparkeerder, begon zich met de zaak te bemoeien. De bestuurder werd aangehouden. Hij verklaarde aan het bureau dat hij de auto in het zicht had geparkeerd omdat er eerder een vernieling aan gepleegd was.

Politie houdt verkeerscontrole op Stappegoor

TILBURG: Agenten van het team Leijdal hebben gisteren een
verkeerscontrole gehouden op de Stappegoorweg. Er werden 36
bekeuringen uitgeschreven. Ook werd een auto uit het verkeer gehaald, waarvan een uitlaat niet in orde was.

Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor:

2 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

3 x een niet goed werkende losbreekreminrichting

3 x niet goed werkende remlichten op de aanhangwagen

2 x niet goed werkende remlichten op een personenauto
5 x niet dragen van de gordel

1 x kentekenplaat aanhangwagen

3 x bevestiging van de hulpkoppeling van de aanhangwagen

1 x richtingaanwijzers personenauto

2 x kentekenplaat auto

1 x overbelading aanhangwagen

1 x verlopen rijbewijs

1 x bellen

1 x geen benodigd rijbewijs E en 1 x geen benodigd rijbewijs AM
9 parkeerbonnen
Verder is een personenauto uit het verkeer gehaald wegens te veel lawaai uit de uitlaat.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-04-2009 12:48 | © Regio Midden en West Brabant |