Krachtenbundeling voor blinden en slechtzienden hard nodig

10/04/2009 13:06

Stichting Oogfonds Nederland

UTRECHT/DOORN - Vandaag ondertekenden Stichting Oogfonds Nederland en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt een samenwerkingsovereenkomst voor de Nationale Oogcollecte. Het is voor het eerst dat twee fondsen die zich beide inzetten voor blinden en slechtzienden, samen gaan collecteren. De Oogcollecte zal plaatsvinden in het najaar van 2009.

Met deze unieke samenwerking bundelen Bartiméus Sonneheerdt en het Oogfonds hun krachten om zo nog meer te betekenen voor blinde en slechtziende mensen in Nederland. Met meer dan 350.000 mensen met een visuele beperking is daar alle reden voor. Het aantal mensen dat blind of slechtziend door het leven moet gaan groeit snel door onder andere vergrijzing en diabetes.

Bartiméus Sonneheerdt en Oogfonds Nederland financieren tal van projecten op het gebied van toegankelijkheid, wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en belangenbehartiging (Oogfonds). Projecten waar de overheid geen geld aan geeft. Veel projecten blijven echter liggen door geldgebrek. Bijvoorbeeld projecten voor een toegankelijke maatschappij. Gezien de perikelen rond de OV-chipkaart is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat er rekening wordt gehouden met blinden en slechtzienden. Maar met name blijft er veel en veelbelovend (wetenschappelijk) onderzoek liggen. Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en Stichting Oogfonds Nederland gaan daar wat aan doen door de handen ineen te slaan voor de Nationale Oogcollecte. De opbrengst van de eerste Oogcollecte zal dan ook besteed worden aan onderzoek.

Voor meer informatie over de collecte om of u op te geven als collectant kunt u een e-mail sturen naar info@oogcollecte.nl of bellen naar (030) 254 57 11 (Oogfonds) of (0343) 52 65 57 (Bartiméus Sonneheerdt). Vanaf juni kunt u meer informatie vinden op www.oogcollecte.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl