Rechtbank Roermond


57-jarige man veroordeeld tot 4 jaar met tbs voor doodslag inwoonster Venlo

Roermond, 10 april 2009 - Een 57-jarige man uit Tegelen is vandaag door de meervoudige strafkamer van de rechtbank veroordeeld voor doodslag tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaar met ter beschikking stelling (tbs) en dwangverpleging. Volgens de rechtbank is bewezen dat hij op 29 augustus 2008 opzettelijk een inwoonster van Venlo, met wie hij in het verleden een relatie heeft gehad, om het leven heeft gebracht door haar meerdere keren met een mes te steken in haar hals, borst en buik.

Volgens de rechtbank is doodslag één van de ernstigste delicten die een persoon kan begaan. Immers daardoor wordt iemand beroofd van het kostbaarste dat hij bezit: zijn leven. Bovendien valt te verwachten dat de nabestaanden van het slachtoffer - met name de dochter en kleinzoon die het slachtoffer dood in de woning hebben aangetroffen - en andere mensen in de nabijheid van het slachtoffer nog lange tijd zullen lijden onder de psychische gevolgen van haar overlijden.

De man heeft zowel tijdens de politieverhoren als ter terechtzitting bekend dat hij de vrouw van het leven heeft beroofd.

LJ Nummer

BI0673

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 10 april 2009 Naar boven