Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-04-2009

Politie druk met winkeldieven in centrum van Breda

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 14.45 een 38-jarige man uit Breda aangehouden wegens winkeldiefstal. Een agent in burger van het Direct Districtelijk Inzetbaar Team (DDIT), dat in het centrum toezicht houdt ter voorkoming van winkel- en fietsendiefstallen, auto-inbraken en andere strafbare feiten, zag de man op de Nieuwstraat en vertrouwde het niet. Hij ging de man achterna en zag dat hij een supermarkt binnenging. Daar nam de Bredanaar enkele flessen shampoo mee. De agent hield de winkeldief vervolgens aan. De man is op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Later op de dag, kort voor 20.30 uur, hielden agenten van datzelfde DDIT een zeer actieve veelpleegster aan. De 50-jarige vrouw uit Breda wilde er bij een winkel aan de Ginnekenstraat met diverse goederen (waarde: circa 65 euro) vandoor gaan, maar ze werd betrapt. De vrouw is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie op het bureau in verzekering gesteld.

BREDA: Twee 13-jarige meisjes uit Chaam en Ulvenhout zijn
donderdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Eindstraat. De meiden probeerden ervandoor te gaan met een lipstick, maar het winkelpersoneel had hen door. Ze werden meegenomen naar het bureau.

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19.30 uur een Bredaas echtpaar (25 en 40 jaar) aangehouden wegens winkeldiefstal. De 40-jarige man had bij een winkel aan de Ginnekenstraat een paar schoenen gepakt en wilde daarmee naar buiten lopen. Een medewerkster verhinderde dat, waarna de man de benen nam. Zijn vrouw bleef in de winkel achter. De Bredanaar meldde zich kort daarna alsnog. Het echtpaar is meegenomen naar het bureau.

Agenten hoeven geen aanhoudingen te doen in horecadienst

BREDA: Hoewel er zeer veel publiek op de been was in het centrum van Breda, hebben agenten in hun horecadienst donderdagavond- en nacht geen aanhoudingen hoeven verrichten. Er waren vooral veel scholieren aanwezig op de terrassen en in de kroegen, ook door het mooie weer en het feit dat er een vrije dag in het verschiet lag. Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en geen verlichting voeren.

Zeven bekeuringen bij verkeerscontrole op Leursebaan

BREDA: Agenten van het team Zuid-West hebben donderdagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde op de Leursebaan, omdat veel omwonenden stellen dat er zo hard gereden wordt. Tussen 14.00 en 15.45 uur werden 150 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er vier te hard, de hoogst gemeten snelheid was 84 km/uur. Ook werden er drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de
autogordel (2x) en zonder helm rijden op een bromfiets.

Politie grijpt in bij Alphenaar (15) met nepwapen op Hyves

ALPHEN: De wijkagent van Alphen-Chaam heeft deze week een onderzoek ingesteld naar een 15-jarige jongen uit Alphen. Hij deed dit op basis van informatie dat er op Hyves een foto van een jongen uit Alphen stond waarbij hij een vuurwapen toonde. De wijkagent trof de jeugdige Alphenaar donderdagavond thuis en vroeg hem naar het wapen. Dat bleek een imitatiewapen te zijn. Dat wapen is in beslag genomen. De politie gaat in overleg met Justitie om te kijken of de jongen naar bureau HALT kan worden verwezen. Ze benadrukt dat ook informatie van het Internet, waaronder Hyves, regelmatig wordt bekeken en het plaatsen van foto's met een wapen daarmee dus niet anoniem kan gebeuren.

Beginnende bestuurder raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

BREDA: Een 20-jarige automobilist uit Aagtekerke heeft vrijdagmorgen rond 03.30 uur zijn rijbewijs mogen inleveren, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten lieten de beginnende bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) man blazen op de Nieuwe Prinsenkade. De man was daar betrokken bij een materiële aanrijding. Uit de ademanalyse kwam een score van 650 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij beginnende bestuurders wordt vanaf 355 ug/l het rijbewijs
ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen verdacht van inbraken in vrachtwagens Hazeldonk

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen rond 01.30 uur een 25-jarige inwoner van Helmond en een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden verdacht van inbraken in vijf vrachtwagens die geparkeerd stonden op Hazeldonk. De politie kreeg een melding van een oplettende vrachtwagenchauffeur die twee mannen zag die zich verdacht gedroegen bij enkele vrachtwagens. In een bestelbus waarin een van de
verdachten werden aangetroffen, werden diverse inbrekersgereedschappen gevonden. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld.

Knul uit Raamsdonksveer steelt fiets met geweld

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Raamsdonksveer is vrijdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden. Hij had kort daarvoor op de Terheijdenstraat een 19-jarige man uit Made bedreigd en diens fiets afgenomen. De verdachte was op stap geweest in de binnenstad en na een ruzie met zijn vrienden kwaad weggelopen. Om toch thuis te kunnen komen, had hij een fiets nodig, zo redeneerde hij. De argeloze Madenaar werd van zijn fiets geduwd en de verdachte ging ervandoor. Op de weg naar
Terheijden, ter hoogte van de viaduct van de Wagenbergsebaan, werd de Raamsdonker in de kraag gepakt. Hij werd ingesloten op het bureau. Zelf bestempelde hij zijn gedrag als "een lompe actie."

Auteur; Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 10-04-2009 15:48 | © Regio Midden en West Brabant |