Provincie Overijssel

Excursie rood voor rood

Afgelopen donderdag bezochten zo'n 30 medewerkers van Overijsselse gemeenten en de provincie diverse Rood voor rood projecten in Enschede en Haaksbergen. `Leren van elkaars ervaringen', dat was het doel van deze dag. Centraal stond daarbij de vraag: investeren in Ruimtelijke Kwaliteit, hoe doe je dat? Het werd een inspirerende excursie, die zeker herhaling verdient.

In het najaar van 2007 organiseerde de provincie Overijssel een eerste excursie voor rood voor rood medewerkers bij de Overijsselse gemeenten. Het uitvoeringskader Rood voor rood, dat door de provincie in maart 2005 was vastgesteld, had inmiddels zijn vertaling gekregen in de gemeentelijke beleidskaders en de eerste concrete resultaten werden zichtbaar. De excursie voerde langs projecten in Zwolle, Dalfsen en Hellendoorn.

Geconcludeerd werd toen dat de gemeenten het belangrijk vonden om, nadat meer ervaring met Rood voor rood was opgedaan, opnieuw een aantal projecten te bezoeken. Op 9 april 2009 was deze tweede excursie een feit. De gemeenten Enschede en Haaksbergen organiseerden deze excursie, die werd gefaciliteerd door de provincie Overijssel. Ruimtelijke kwaliteit was tijdens deze excursie een stevig aandachts- en discussiepunt. Dat houdt de gemoederen flink bezig. De Overijsselse gemeenten blijven het belangrijk vinden om van elkaar te blijven leren, vooral ook op dit punt van Ruimtelijke kwaliteit.

De ambitie van de provincie als verwoord in de aanstaande Omgevingsvisie en de doorwerking daarvan in het beleid van de gemeenten, onderstrepen dit belang alleen nog maar meer.

rvr1.jpg (33 Kb)
rvr2.jpg (30 Kb)

Meer over rood voor rood