Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 10-04-2009

Oosterhoutse jongens op vermoedelijk gestolen bromfiets

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagmiddag op twee Oosterhoutse jongens van 15 en 16 jaar aangehouden die op een bromfiets reden die vermoedelijk van diefstal afkomstig is.

Agenten zagen op de Beneluxweg een scooter rijden op het fietspad. Zowel de bestuurder als de bijrijder droegen geen helm. Op de scooter zaten geen kuipdelen en ook de kentekenplaat ontbrak. Op het moment dat de agenten een stopteken gaven, ging het duo er te voet vandoor. Een van hen vluchtte de Meerstoel op, de andere verdachte (15) kon mede dankzij een alerte burger, worden aangehouden de Ranonkelstraat. De oudste verdachte werd later die middag op zijn huisadres
aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat aan het chassisnummer gerommeld was. Het contactslot was open geboord. De bestuurder heeft een bekeuring gehad voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder helm en kentekenplaat. Het onderzoek naar de herkomst van de bromfiets wordt voortgezet.

Arbeidsongeval in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: Een 61-jarige man uit Sprang-Capelle is vanmorgen omstreeks 11.00 uur gewond geraakt bij een arbeidsongeval op een bouwterrein aan de Boterpolderlaan. Hij liep een ernstige verwonding aan één van zijn benen op. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis vervoerd. De traumaheli kwam nog ter plaatse om assistentie te verlenen.

De toedracht is voor zover nu bekend als volgt. Het slachtoffer stond op een bepaald moment achter een kraan annex graafmachine. De machinist verklaarde dat er een trilplaat werd aangekoppeld. Daarna draaide de bovenkant van de machine een 180 graden waardoor in feite het linkerachterwiel nu het rechtervoorwiel werd. Het slachtoffer heeft daar kennelijk voorgestaan. Toen de machine is gaan rijden is dat wiel tegen zijn linkeronderbeen gekomen. Het gaat om een ernstige beenverwonding. De politie heeft de ambulance begeleid naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Bestuurder laat auto achter na ongeval

WAALWIJK: De politie onderzoekt de toedracht van een eenzijdig verkeersongeval dat vannacht omstreeks 03.00 uur heeft plaats gevonden op de Burg van Heystlaan, De inzittenden van de auto zijn er vandoor gegaan.

Ter plaatse troffen de agenten een personenauto aan die op zijn dak lag. Er werd niemand meer in de auto aangetroffen. Het voertuig staat op naam van een 24-jarige Waalwijker. De auto staat niet gesignaleerd als zijnde gestolen.

Gelet op het sporenbeeld is de auto vanuit de Jonghestraat linksaf de Burg. van Heystlaan opgereden en daarbij tegen een rechts van de weg staande boom gereden. De boom is geraakt met de rechtervoorzijde van het voertuig en vervolgens op zijn dak op het wegdek tot stilstand gekomen. Volgens getuigen klommen er enkele jongeren uit de auto. De politie heeft vervolgens op het adres van de te naamgestelde een onderzoek ingesteld. De eigenaar van de auto was niet thuis. Hij is ontboden om aan het bureau een verklaring af te leggen.

SMS-Alert ingezet in Rijen bij vermissing kinderen

RIJEN: De politie heeft donderdagmiddag omtreeks 17.15 uur aan 1929 deelnemers in Rijen een SMS bericht verstuurd vanwege de vermissing van twee kinderen, een jongen van 5 en een meisje van 6 jaar. De kinderen werden kort nadat het bericht was verstuurd ongedeerd terug gevonden.

De agenten werden omstreeks 17.15 uur op het fietspad van de
Laagstraat ter hoogte van de kabelbaan aangesproken door een ongeruste moeder. Zij vertelde dat haar zoontje en een vriendinnetje vanaf 16.30 uur vermist werden. De kinderen speelden in de speeltuin en zouden rond 16.30 uur opgehaald worden. De kinderen waren echter spoorloos. De politie heeft direct een SMS-Alert bericht verstuurd waarop direct gereageerd werd door een melder die vertelde dat hij de kinderen had zien lopen. Enkele minuten later werden de kinderen ongedeerd
aangetroffen op de Schaepmanlaan. Ze vertelden dat ze op weg waren naar hun school om daar een rond te kijken. Beide ouders waren opgelucht toen ze hun kinderen weer in hun armen konden sluiten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-04-2009 15:56 | © Regio Midden en West Brabant |