Gemeente Breda

8ste ronde Lusten & Lasten Breda van start

Vandaag heeft wethouder Henk Snier van Wijkontwikkeling, door onder andere de onthulling van twee projecten uit de vorige ronde, het officiële startsein gegeven voor de 8ste ronde van het project Lusten & Lasten.

Voor de achtste keer kunnen bewoners uit Hoge Vucht, Doornbos en Linie plannen indienen om de leefbaarheid en de sociale samenhang in hun wijk te verbeteren. Ditmaal onder het motto Jouw idee is goud waard. Daarna kiezen bewoners op 4 juli zelf welke ideeën zij graag gerealiseerd zien.

Lusten & Lasten is een onderdeel van het project Samenwerken aan Leefbaarheid in Hoge Vucht, Doornbos en Linie. een samenwerking van gemeente, corporaties en bewonersorganisaties.Er is een budget beschikbaar van 200.000.

Onthulling

Uit de vorige ronde Lusten & Lasten zijn ook twee projecten onthuld. Zo is bij Zorgcentrum Vuchterhage een extra bank geplaatst en zijn bomen geplant voor een fijne plek waar bewoners van Vuchterhage elkaar en bewoners uit de wijk kunnen ontmoeten.

Verder is de parkeerplaats van winkelcentrum Hoge Vucht vanaf nu voorzien van oriëntatiepalen zodat bezoekers hun auto makkelijker terug kunnen vinden.

Deelname 8ste ronde

Bewoners kunnen tot 23 mei ideeën indienen. Daarna, op zaterdag 4 juli, kiezen bewoners tijdens een verkiezingsbijeenkomst in winkelcentrum Hoge Vucht zelf de winnende ideeën. Uit iedere buurt (Geeren-Noord, Geeren-Zuid, Wisselaar, Biesdonk, Doornbos en Linie) worden drie winnende ideeën gekozen en worden drie 3 ideeën gekozen die van belang zijn voor het gehele gebied van Hoge Vucht, Doornbos en Linie. De winnaars ontvangen een budget (de lusten), maken zelf een plan van aanpak en regelen de uitvoering (de lasten).

Deelnamekaarten, inclusief de spelregels, worden huis aan huis bezorgd in de wijken en zijn op verschillende plaatsen in de wijk verkrijgbaar, zoals bij het Inloopcentrum, de gemeenschapshuizen en de wijkbibliotheek. Ook maken posters kenbaar dat een nieuwe ronde van start is gegaan. Om bewoners op weg te helpen zijn er op maandagavond 11 mei om 19.30 uur en op woensdagmiddag 13 mei om 13.30 uur in het Inloopcentrum aan de Antwerpenstraat informatiebijeenkomsten.

Wat ging vooraf

In totaal zijn nu zon 120 projecten uitgevoerd. Naast de onthulde twee projecten van de vorige ronde zijn dat het inrichten van een speelplek in Doornbos, een alarmkoord voor ouderen in Geeren-Noord, een workshop Werelds Koken, een muziekfestival voor jongeren, het ontwerpen van een vlag voor de buurt en het aanleggen van een verkeersdrempel en een skatebaan.

Breda, 10 april 2009