Inschrijving Senior Games 1.000 deelnemers gepasseerd

10/04/2009 16:39

Sport Inspiration B.V.

Middelburg, maandag 10 april 2009

Op donderdag 9 april is het aantal inschrijvingen voor deelname aan de Senior Games 2009, de 1.000 gepasseerd. Hiermee ligt de inschrijving voor dit internationale Multi-sportevenement voor 50-plussers op schema. Naar verwachting gaan er ongeveer 3.000 deelnemers meedoen aan het hoofdprogramma verdeeld over 22 takken van sport. Daarnaast worden er nog 1.500 deelnemers voor het recreatieve sportprogramma verwacht, de inschrijving hiervoor is sinds kort geopend

De organisatie van de Senior Games 2009 is een primeur voor Zeeland, aangezien dit internationale Multi-sportevenement voor 50-plussers nog niet eerder in Europa heeft plaats gevonden. Van 7 t/m 12 september wordt er in alle 13 Zeeuwse gemeenten deelgenomen in maar liefst 22 takken van sport, verdeeld over ruim 30 sportlocaties.

Naar verwachting zal de inschrijving de komende weken alleen maar toenemen omdat de wervingsinspanningen worden geĂŻntensiveerd en de inschrijvingsdatum dichterbij komt. In nauwe samenwerking met de desbetreffende sportbonden worden zowel Nederlandse als buitenlandse deelnemers geworven. Tot nu toe zijn met name de communicatie mogelijkheden van de sportbonden ingezet. Hierbij kan gedacht worden aan nieuwsbrieven, bondsbladen, persoonlijke brieven, etc. Vanaf volgende week wordt er ook andere media ingeschakeld.

Het programma

Het hoofdprogramma is bedoeld voor serieus sportende vijftig-plussers, waarvoor meedoen alleen niet genoeg is. De sporters worden ingedeeld in leeftijdsgroepen van 5 jaar. Voor deze sporten zijn voorwaarden vastgesteld, waar de deelnemers aan dienen te voldoen

Aan het recreatief sportprogramma kan iedereen meedoen ongeacht niveau. Hier is niet de prestatie, maar meedoen het doel. Tevens zijn er enkele demonstraties op het gebied van aangepast sporten.

De Senior Games 2009 is een week van sporten, plezier en feesten. Naast deelname aan een sport kunnen deelnemers en toeschouwers ook nader kennis maken met het prachtige en gastvrije Zeeland. Tijdens het evenement worden diverse cultuurhistorische en recreatief-toeristische arrangementen aangeboden.

Meer informatie omtrent de Senior Games 2009 is te vinden op www.seniorgames2009.com





http://www.seniorgames2009.com