Tom Coronel

6 April 2009
Pechvol begin voor Spyker in LMS

Het Snoras Spyker Squadron is het nieuwe seizoen in de Le Mans Series met weinig geluk begonnen. In de eerste race van het kampioenschap, verreden op Barcelona viel het team uit Zeewolde viel al in de beginfase uit met technische problemen. Het weekend startte veelbelovend voor Spyker. Tom Coronel zette in de vrije training op vrijdag de snelste tijd in de GT2 klasse neer. Hierna stak het eerste probleem de kop op. Coronel's teamgenoot Jarek Janis kreeg last van een oude blessure en moest voor de rest van het weekend verstek laten gaan. In aller ijl werd Benjamin Leuenberger opgetrommeld, die aanvankelijk als derde rijder bij Speedy racing stond ingeschreven.

In de kwalificatie kon Tom Coronel zijn prestatie van vrijdag helaas niet herhalen, al reed hij wel een snellere tijd, die het team uiteindelijk een zesde tijd in de GT2 klasse op zou leveren. "In de kwalificatie ging het minder goed dan verwacht. We gingen voor het maximum haalbare, maar de veranderingen in de setup pakten helaas niet goed uit. We hadden hierdoor veel overstuur, vooral in de snelle bochten. Desondanks is het gat met de leiders in onze klasse een stuk kleiner geworden", aldus Tom Coronel na afloop van de kwalificatie.

De race verliep ronduit teleurstellend voor het Snoras Spyker Squadron. Al na een paar ronden meldde Tom via de boordradio dat er een probleem was met de auto. Bij nadere inspectie in de pits bleek het om een probleem met de oliepomp te gaan. "Ontzettend jammer. We hebben de hele winter zonder problemen getest, en in de eerste race gaat het al na drie ronden mis. Om het probleem te verhelpen zouden we de complete motor moeten uitbouwen. Dat duurt zo'n 6 uur, dus dat was niet echt een optie. Al met al dus een teleurstellend weekend, al geven de rondetijden reden tot optimisme. We richten ons nu op de volgende race in Spa. De auto is competitief en we kijken natuurlijk uit naar deze race dicht bij huis", aldus team directeur Peter van Erp.