Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwste buiten- en kinderspellen van 999 Games tijdens Spellendoorn
- Maak kans op mooie prijzen tijdens Spellendoorn van 10 april t/m 1 juni 2009 -

Almere, 2 april 2009 - Op vrijdag 10 april aanstaande gaat er in Avonturenpark Hellendoorn een nieuw seizoen vol spanning en avontuur van start. In samenwerking met onder andere 999 Games is Hellendoorn in de maanden april en mei omgedoopt tot Spellendoorn. Bezoekers van het park kunnen tijdens Spellendoorn op verschillende plekken in het park spelletjes spelen, waaronder de nieuwste buiten- en kinderspellen van 999 Games.

Tijdens dit heuse spellenfestijn presenteert 999 Games onder andere twee nieuwe kinderspellen: De Kolonisten van Catan Junior en Carcassonne Junior. Beide spellen zijn zeer geschikt voor jonge spelers vanaf respectievelijk zes en vier jaar oud die nog niet toe zijn aan de wereldberoemde 'volwassen' klassiekers. Op het grote grasveld in het park kunnen de bezoekers alles over deze kinderspellen te weten komen door een demonstratie bij te wonen of de spellen gewoon zelf te spelen. Behalve deze junioredities kunnen ook de kinderspellen Cocotaki, Jakkiebak het Kaartspel en Kiekeboe gespeeld worden.

Naast de nieuwste kinderspellen introduceert 999 Games tijdens Spellendoorn ook twee houten buitenspellen, genaamd Mölkky en Kubb. Voor 999 Games zijn buitenspellen een nieuwe productgroep binnen het assortiment en hiermee benadert 999 Games het spelen van een spel op een heel andere manier. Beide buitenspellen bevinden zich daarom op het grote grasveld en kunnen door zowel jong als oud worden uitgeprobeerd.

In het restaurant van het park zijn levensgrote versies van de populaire kinderspellen Jakkiebak! Kippenkak! en Regenwormen aanwezig. Daarnaast kunnen kinderen het bekende spel-met-de-bel Halli Galli uitproberen.

"Spellendoorn is een prachtig initiatief waarbij onze spellen niet mogen ontbreken," zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. "Voor ons is het een perfect moment om onze nieuwste spellen aan het grote publiek te tonen, omdat de doelstellingen van Avonturenpark Hellendoorn en 999 Games uitstekend op elkaar aansluiten. Mensen die een avonturenpark bezoeken zijn op zoek naar speels plezier en dat is precies wat 999 Games met haar assortiment bord- en buitenspellen ook biedt."

Demonstraties
De mensen van 999 Games zijn tijdens Pasen, de voorjaarsvakantie en op zondagen aanwezig om uitleg over de spellen te geven en deze te demonstreren. Op de overige dagen kunnen kinderen in de zaal van het restaurant de spellen zelf uitproberen.

Demonstraties vinden op de volgende dagen plaats:

- Zondag 12 april

- Maandag 13 april

- Zondag 19 april

- Zaterdag 25 april

- Zondag 26 april

- Dinsdag 28 april

- Woensdag 29 april

- Donderdag 30 april

- Vrijdag 1 mei

- Zondag 3 mei

- Zondag 10 mei

- Zondag 17 mei

- Donderdag 21 mei

- Zondag 24 mei

- Zondag 31 mei

Prijsvraag
De bezoekers van Spellendoorn maken dagelijks kans op een spellenpakket, waarin zich onder andere het ontwikkelingsspel Carcassonne bevindt. De winnaar wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt.

Op 2 juni wordt uit alle bezoekers van Spellendoorn door loting een winnaar gekozen die een groots spellenpakket wint. Tevens kan er online een gooi gedaan worden naar een spellenpakket. Spellendoorn verloot wekelijks een spellenpakket onder de deelnemers van de online prijsvraag.

Spellendoorn loopt van 10 april tot en met 1 juni. Meer informatie vindt u op http://www.hellendoorn.nu/

Over 999 Games
Sinds 1990 is 999 Games in de Benelux actief als distributeur van spelproducten. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich van ouderwetse spellen onderscheiden door eerste klas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig gebruik van hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Carcassonne, Regenwormen, Elfenland, Boonanza, Halli Galli en Machiavelli. Meer informatie over de producten van 999 Games is te vinden op www.999games.nl.

Noot voor redacties:

Voor meer informatie (