Ingezonden persbericht


IKWILRUIMTE'09 in Temporary Art Centre
Eigenzinnige expositie voor video(installaties), film en animatie

Van 10 tot en met 12 april zullen 15 kunstenaars hun werk presenteren in het Temporary Art Centre in Eindhoven.

Voor de derde keer is TAC het podium van beginnende video-, film- en animatiekunstenaars. IKWILRUIMTE'09 is een eigenzinnige en omvangrijke expositie die jonge makers een podium geeft. De deelnemende kunstenaars gaan een intensieve relatie aan met het begrip ruimte, zowel in de beelden, als op de manier hoe het werk gepresenteerd wordt. In een verduisterde ruimte krijgt elk werk zijn eigen plek zonder geïsoleerd te worden. De bezoekers dwalen zodoende van het ene werk naar het andere.

De 15 deelnemende kunstenaars laten een grote verscheidenheid aan werken zien: van installaties naar interactief werk en via prachtige verstilde beelden naar de publiciteitsgeile Viola van Zyl.

Om de jonge makers feedback en wellicht ook verdieping mee te geven is er dit jaar een masterclass georganiseerd met Jeroen Kooijmans, een gerenommeerde kunstenaar die werkt met dit medium.

IKWILRUIMTE wordt 10 april om 20.00 uur live geopend met een optreden van Manon en Rik en wordt zondag 12 april om 20.00 uur afgesloten door Chris Brans met de performance 'Een Inleiding'. De expositie is te bekijken op 10 april van 20.00 tot 23.30 uur en 11 en 12 april van 17.00 tot 21.30 uur

De deelnemers van IKWILRUIMTE'09 zijn:
Phil Bosch, Chris Brans, Merijn Denkers, Jessica Dreu & Carolien Teunisse, Roy de Haan, Ruben van Klaveren, Emma van der Put, Jason Stuurhaan met Voila van Zyl, Pleuni van Tongeren & Anita HrniIJ, Manon van Trier & Rik van Stegeren, Wouter Venema, Renaldi Zefi. Voor meer informatie kijk op: www.ikwilruimte.nl


---