Ingezonden persbericht


EA KONDIGT EEN NIEUWE MULTIPLAYERMODUS AAN VOOR THE GODFATHER II

Kruip in de huid van de Don en leid je team online naar de overwinning

Schiphol-Rijk - 20 maart 2009 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat de game The Godfather® II een nieuwe multiplayermodus bevat, die Don Control heet. Deze nieuwe modus zal gratis als patch gedownload* kunnen worden en beschikbaar zijn vanaf het moment dat de game op 10 april uitkomt. Met de Don Control kunnen spelers de strategische "Denk als een Don"-gameplay ook online beleven, zodat ze een familie kunnen opbouwen, deze aan kunnen sturen tijdens de strijd en de actie vanuit de lucht kunnen aanschouwen.

Don Control voegt een extra element aan de gameplay toe, bovenop de vier multiplayermodi en zes kaarten die al in de game beschikbaar zijn. Met de Don Control kunnen spelers elkaar online uitdagen om voor eens en altijd te bepalen wie de ultieme Don onder de Dons is. Spelers kunnen elkaar nu uitdagen in gevechten voor 16 spelers tegelijk en strijden voor het geld dat ze door alleen te spelen in de game verdiend hebben. Door als Don online te spelen, kunnen spelers anderen in hun familie rekruteren en hen laten delen in de winst. Maar als een speler als Don verliest, dan wordt het geld dat in de game is ingezet afgetrokken van het kapitaal dat hij of zij heeft vergaard door alleen te spelen, wat ervoor kan zorgen dat het opgebouwde imperium af gaat brokkelen.

The Godfather II stuurt het 'open wereld'-genre een compleet nieuwe richting in, door de gewelddadige gevechten waar je als gangster in terecht komt te combineren met de strategische gameplay waarbij je als een Don moet denken, zowel offline als online. In The Godfather II kunnen spelers in de huid van een Don kruipen en zo hun eigen verhaal vormen, dat bol staat van misleiding, verraad en overwinningen en zich afspeelt tegen de achtergrond van een georganiseerde misdaadwereld uit de jaren '60. Spelers zullen hun familie moeten opbouwen en hierin moeten investeren, hun team moeten aansturen en hun familiezaken goed moeten beheren. Dit is allemaal mogelijk via het revolutionaire Don-overzicht. Het Don-overzicht is een driedimensionale weergave van het misdaadimperium, dat de speler in staat stelt om als een echte Don te denken. Hiermee kunnen spelers hun strategie bepalen, een huurmoord op een rivaliserende gangster uitvoeren, handeltjes van de vijand aanvallen en nog veel meer.

The Godfather II is een game van Electronic Arts en Paramount Digital Entertainment en zal uitkomen op het Xbox 360® videogame and entertainment systeem, PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en PC met een PEGI van "18+". Spelers die The Godfather II reserveren bij Bol.com en Gamemania, zullen een exclusief teamlid ontvangen, Tommy Cipolla genaamd. Dit teamlid kan opgenomen worden in de misdaadfamilie van de speler.

Voor meer informatie over de The Godfather-titels, bezoek je http://godfather2.ea.com en/of de EA-perswebsite op http://info.ea.com.


* Internetverbinding vereist.

Voor renders en assets kan je terecht op onze FTP-server: ftp://pridepr.inventeers.nl

Login: ftpuser
Paswoord: prideftp

Electronic Arts\Releases\2009\The Godfather\Assets

# # #
Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl