Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

24 maart 2008

Kim Janssen brengt debuutalbum uit

Eerder dit jaar tourde Kim nog door de Verenigde Staten en op de afgelopen editie van het prestigeuze Noorderslag Festival was Kim Janssen een van de grote beloftes. Deze week brengt VOLKOREN i.s.m. Munich Records Kim's debuutalbum 'the truth is, i'm always responsible' uit. De eerste recensies zijn overdonderdend.

Het grote talent van de pas 20-jarige singer-songwriter Kim Janssen kon ook niet lang onopgemerkt blijven. Na vorig jaar gelanceerd te worden als nieuwste aanwinst van de VOLKOREN familie, reisde de jonge Kim al de halve wereld over. Als support voor 'The Black Atlantic' tourde Kim heel Europa door en deed hij afgelopen november zelfs zijn eerste optredens in de Verenigde Staten.

En nu dan: Kim's debuutalbum, 'the truth is, i'm always responsible... Kim Janssen, heeft het grootste gedeelte van z'n leven met z'n ouders in Azië gewoond en is sinds kort terug in Nederland. Jaren lang schreef Kim liedjes op z'n slaapkamer over de mensen en plekken die hij zo moest missen. Hij zette de liedjes op tape en verstopte die onder z'n bed. Na Kim's middelbare schooltijd belandde zijn demo op miraculeuze manier in handen van 'award winning' producer Robby Baier, die hem vervolgens uitnodigde om naar Amerika te komen om daar z'n debuut album op te nemen in diens studio. Samen met verschillende sessie-muzikanten (o.a. Marla Hansen van Sufjan Stevens en My Brightest Diamond) komt Kim terug met een schitterende singer songwriter plaat van wereldklasse! Te mooi om waar te zijn? De plaat, 'truth is, i'm always responsible' ligt vanaf vandaag in de winkels. Het album is de komende weken in z'n geheel te beluisteren op de VPRO 3voor12's Luisterpaal. Op 10 april vindt de officiele cd-release party plaats in Paradiso, Amsterdam.

De eerste reacties van de pers:
"(...) een fascinerende plaat. Knap werk." (www.nu.nl) "(...) een kruising tussen Bon Iver, Bonnie 'Prince' Billy, Iron and Wine en zijn labelgenoten van at the close of every day" (Oor) "Een indrukwekkend debuutalbum (...) Een eerlijk, intiem kijkje in het hoofd van iemand die één van Nederlands grootste mannelijke singer/songwriters kan worden. Of dat in onze ogen nu eigenlijk al is." (www.musicfrom.nl)

Tourdata:
03.04 Vera - Groningen
04.04 Gleiss 22 - Munster (DE)
09.04 Livingroom Show - Gent (BE)
10.04 CD-release party - Paradiso - Amsterdam
17.04 Freeze On Friday - Leeuwarden
18.04 Noorderkerk (Northern CD-release party) - Groningen
01.05 De Spot - Middelburg

02.05 Ekko - Utrecht
05.05 Bevrijdingsfestival - Groningen
08.05 Moira - Utrecht
16.05 4AD - Diksmuide (BE)
24.05 Eureka - Zwolle
10.09 Schuhfabrik - Ahlen (DE)
11.09 Ex Lindenhof - Duisburg (DE)
14.09 Ponybar - Hamburg (DE)
15.09 Camelot - Nijmegen
17.09 Spatz & Wal - Unna (DE)
20.09 ZXZW Festival - Tilburg

---

Kijk voor meer informatie en tourdata op: www.kimjanssen.net Beluister het complete album hier: www.luisterpaal.nl Informatie over de Kim Janssen album release party: www.paradiso.nl

Mocht u geïnteresseerd zijn in een interview met Kim Janssen, neem dan contact op met VOLKOREN.

Contactpersoon: Jeroen van der Werken
Tel: +31(0)6-14442913
jeroen@volkoren.com
www.volkoren.com