Gemeente Tilburg

Nummer
2009117BD
Datum
26 maart 2009

16e G-voetbalweekend op´t Laar in Tilburg

Evenement voor mensen met en zonder beperking in grootste tent van Europa

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 april wordt het 16e G-voetbalweekend in Tilburg georganiseerd. Het driedaagse sportevenement wordt gespeeld in de Pink Galaxy, de grootste tent van Europa, die op evenemententerrein ´t Laar is gebouwd. Het voetbalevenement voor mensen met en zonder een beperking geniet landelijke bekendheid. Vanuit alle provincies in Nederland nemen teams deel aan de in totaal vijf verschillende toernooien. Sportwethouder Jan Hamming: "Sporten voor en door mensen met een beperking neemt in populariteit toe. Een goed initiatief als het G-voetbalweekend levert hierin een belangrijke bijdrage".
Programma G-voetbalweekend
In totaal nemen 550 mensen met en zonder een beperking en in verschillende leeftijdscategorieën deel aan het G-voetbalweekend. Het G-voetbalweekend start op vrijdag 10 april om 18.00 uur met het 1ste Tilburgse Carnavalstoernooi. Zaterdag is het eerst de beurt aan de pupillen tijdens het 7e Internationale G-pupillentoernooi. ´s Avonds spelen de ouderen het 8ste Mix integratie voetbaltoernooi. Zondag vinden er twee toernooien plaats: het 16e gvp Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en het 4e Wim Groels sr. G-voetbaltoernooi. Het G-voetbalweekend is toegankelijk voor publiek en de entreeprijs bedraagt 1 euro. Pink Galaxy
Dit jaar is de grootste tent van Europa, de Pink Galaxy, het toneel voor de 16e editie van het G-voetbalweekend. Nooit eerder werd er zo´n grote tent (122 x 60 meter) in Nederland opgebouwd. De accommodatie wordt van 30 maart tot en met 4 april gebruikt voor de Wielerzesdaagse van Brabant, waarna het G-voetbalweekend haar intrek in de tent neemt. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.