Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht
Hilversum, 26 maart 2009

Spectaculair spellenfestijn

in april en mei in Avonturenpark Hellendoorn

Op 10 april start het nieuwe seizoen van Avonturenpark Hellendoorn spectaculair met het spellenfestijn 'Spellendoorn'. De maanden april en mei staan geheel in het teken van spelletjes. Jong en oud kunnen tijdens Spellendoorn bij de verschillende attracties de leukste spellen spelen en daarmee kans maken op mooie prijzen. Het paradepaardje van Spellendoorn is Jelle's GiGaGrote Knikkerbaan, een knikkerbaan van maar liefst 1 kilometer lengte in de Discovery Club.

Tijdens Spellendoorn worden kinderen gevraagd Kareltje en Jasmijn, de hoofdrolspelers van de familieshow van Avonturenpark Hellendoorn, te helpen. Kek de Spelletjesgek, de mascotte van Spellendoorn, heeft namelijk de verjaardagstaart van Jasmijn verstopt. De verstopplek heeft Kek driedubbel vergrendeld met een geheime code. De kinderen kunnen Kareltje helpen de sloten te openen door spellen te spelen en raadsels op te lossen. Antwoorden kunnen de kinderen door het hele park vinden. Bijvoorbeeld door tijdens een spannende rit in De Wild Waterval de letters die onderweg verstopt zijn te vinden of door te ontdekken welke memory kaarten je zowel in de Oldtimers als het Junglemonster onderweg tegenkomt.

Jelle's GiGaGrote Knikkerbaan
In De Discovery Club is tijdens Spellendoorn iets heel bijzonders te aanschouwen: Jelle's GiGaGrote Knikkerbaan. Een kilometer lange knikkerbaan met de meest bijzondere effecten. Jong en oud kijken hun ogen uit! Wat te denken van een tornado-trechter, wenteltrap, saxofoon jump of een superglijbaan? Bouwer van dit kunstwerk is Jelle Bakker (25). Jelle is een autistische jongen die het bouwen van knikkerbanen als zijn lust en leven beschouwt. Zijn projecten zijn te bekijken op www.knikkerbaan.nl.

Bijzondere activiteiten tijdens Spellendoorn
Tijdens Spellendoorn kunnen kinderen deelnemen aan Kek's SpelQuizShow of de speciale Kareltje en Jasmijn theatershow: 'De grote verdwijntruc' bezoeken. Kareltje heeft in de kamer van heks Zapranita een glazen kist ontdekt en daarmee laat hij per ongeluk Jasmijn verdwijnen. Zou ze nog weer terug komen?

Van 27 april t/m 3 mei a.s. vindt bovendien een speciale Voetbal-Spel-Week plaats; in het park worden met medewerking van eredivisieclub Heracles allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd. Op woensdag 29 april komt de hele eerste selectie van de voetbalclub naar het park voor de Heracles Kidsclubdag.

Op alle zondagen tijdens Spellendoorn, met Pasen, op Koninginnedag, Hemelvaart en op 28 en 29 april zal 999 Games (bekend van 'De Kolonisten van Catan') speldemonstraties in het park verzorgen.

Voor een redactioneel item is het mogelijk om Avonturenpark Hellendoorn te bezoeken. Ook zijn er actiemogelijkheden met toegangskaarten.

U kunt contact opnemen met:
Media Tornado
info@mediatornado.nl
035 - 625 78 00


---- --