Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Muziek en dans in de Algarve
31ste editie van het internationale muziekfestival

Reeuwijk, 8 april 2009 - Van 10 april tot 31 mei wordt de 31e editie van het internationale muziekfestival (FIMA) in de Algarve gehouden. Het festival biedt een zeer gevarieerd programma met artiesten van internationale allure. Er worden 23 concerten gegeven in 15 verschillende zalen in de regio.

'Dit is het meest gevarieerde en uitgebreide programma in de geschiedenis van het festival', verklaart Osvaldo Ferreira, artistiek leider van het festival. Er worden dansvoorstellingen, symfonieconcerten en kamermuziekconcerten uitgevoerd. Het festival wordt op 10 april feestelijk geopend met de opera Aida van Giuseppe Verdi. Er is 300.000 euro geïnvesteerd in de grootschalige productie van Aida, die wordt vertolkt door de Opera van Kazan; een van de beste operahuizen van Rusland. Dit meesterwerk van Giuseppe Verdi vertelt het tragische verhaal van prinses Aida: een Ethiopische prinses die wordt ontvoerd naar Egypte om daar als slavin te werken. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat deze opera wordt uitgevoerd.

De prijzen van de voorstellingen liggen altijd onder de 35 euro en sommigen zijn zelfs gratis te bezoeken. Voor een compleet overzicht van het programma, data, tijden en toegangsprijzen van het internationale muziekfestival, bezoek de website www.fima.pt.

Over de Algarve
De Algarve wordt aan twee kanten door de Atlantische Oceaan omgeven. Door de gunstige ligging heeft de Algarve een heerlijk klimaat: zonnige zomers, niet te koude winters en er waait altijd een Atlantisch briesje. Naast het uitstekende klimaat staat de Algarve bekend om haar prachtige stranden, witte huisjes, smakelijke wijnen en het vrolijke temperament van de lokale bewoners. In de pittoreske dorpjes kan je de Moorse invloeden in de lokale kunst en architectuur ontdekken en opgaan in de emotionele klanken van de authentieke fado muziek. Voor meer informatie over de Algarve zie www.visitalgarve.pt.

###
Noot voor de redactie (