Erasmus MC



---

Volksgezondheidsprijs 2008 voor Erasmus MC-onderzoeker

Dr. Carlijn Kamphuis heeft de Volksgezondheidsprijs 2008 uitgereikt gekregen tijdens het Nederlandse Congres Volksgezondheid 2009 in Rotterdam. Kamphuis, verbonden aan de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC, kreeg de prijs voor haar proefschrift over de rol van omgevingsfactoren als verklaring van sociaal-economische gezondheidsverschillen.

Originaliteit
De Volksgezondheidsprijs wordt toegekend aan jonge onderzoekers die aan het begin staan van hun carrière en een proefschrift of vergelijkbare artikelen hebben gepubliceerd. De jury let, behalve op kwaliteit, vooral ook op originaliteit en de impact van het werk op de volksgezondheid. Het proefschrift van Carlijn Kamphuis maakte indruk, omdat zij een al overvloedig gedocumenteerd fenomeen (dat van de sociaal-economische gezondheidsverschillen) op een verrassend nieuwe manier heeft benaderd, aldus de jury.

De Volksgezondheidsprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van EUR 1500, dat besteed kan worden aan een wetenschappelijk symposium, cursus of werkbezoek. De prijs wordt uitgegeven door de Vereniging voor Volksgezondheid en Wetenschap.

Website afdeling
De titel van het proefschrift van Carlijn Kamphuis luidt: 'Explaining socioeconomic inequalities in health behaviours - the role of environmental factors'.
Meer informatie over de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg in het Erasmus MC is te vinden op de afdelingswebsite.

Publicatiedatum: 9 april 2009