Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 15 - 2009

Bouw- en sloopaanvragen

Ingekomen bouwaanvragen/sloopaanvragen

* De herbouw van een berging aan de B. Beekmansstraat 79 (rectificatie);

* De uitbreiding van de woning (bg), wijzigen gevel (verd.) en uitbreiding berging aan de Meidoornstraat 8;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Praalheuvel 14;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) t.b.v. een liftschacht aan de Salderes 129;

* De bouw van een ondergrondse stallingsruimte aan de Meeslaan 1;
* Het intern verbouwen van een bedrijfspand aan de Zandweg 9;
* Het plaatsen van een erfafscheiding aan de Dennenhei 33;
* Het plaatsen van een dakkapel aan de Turfheuvel 11;
* Het plaatsen van een dakkapel aan het Hoefblad 137;
* Het gedeeltelijk slopen van woonhuizen (renovatie) in de wijk Hoge Akker;

* Het gedeeltelijk slopen van een woning (woonkamer/keuken/entree) aan de Marie Raymakersstraat 12;

* De sloop van een bijgebouw/opslag aan de Industrieweg 152;

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 wro
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:

* De uitbreiding van de woning d.m.v. opbouw op garage op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 1046, gelegen aan de Aardheuvel 13;

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 2679, gelegen aan de Imkerhei 24;

* De bouw van een berging en schutting op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3741, gelegen aan de Duinhei 6;

* De bouw van een terrasoverkapping en berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3803, gelegen aan de Beekvelden 2;

* De herbouw van een berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 2835, gelegen aan de Bernhard Beekmansstraat 79

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.
Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing.

Procedure ontheffing
In verband hiermede ligt de conceptbouwvergunning en het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 8 april 2009 t/m 19 mei 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 19 mei 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Definitieve besluiten

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen

* De bouw van een woning aan de Zessprong ongenr. (1e fase);
* De uitbreiding/bouw van een bedrijfshal aan de Zessprong ongenr. (1e fase);

* De uitbreiding van de woning (bg) en berging aan de Populier 2;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Broekstraat 14;
* De bouw van een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg 110;
* De bouw van een serre aan de Pastoor W. Hellemonsstraat 16;
* De sloop van een bijgebouw/schuur aan de Broekdijk 9.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar
Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende toestemming met ontheffing

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Mauritslaan 6;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Rogvelden 25;
* De uitbreiding van de woning (portaal en erker) aan de Rogvelden 14;

De betreffende besluiten liggen met ingang van 8 april 2009 ter inzage. Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep
Belanghebbenden -die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel de ontwerpvergunning - kunnen schriftelijk een beroepschrift indienen bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Dit dient te gebeuren binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van een berk ter hoogte van de Koningin Julianaweg 111.

De verzenddatum van de verleende vergunning is 6 april. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Overige bekendmakingen
Melding op grond van het activiteitenbesluit
Ter informatie delen wij mede dat van het volgende bedrijf een melding is ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend:
* H. v.d. Boomen B.V., houthandel, gelegen aan de Oirschotseweg 56.