Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom reikt prijzen schoolvoetbaltoernooi uit

BARENDRECHT (10 april 2009) ­ Op vrijdag 10 april organiseren VV Smithshoek en BVV Barendrecht het jaarlijkse voetbaltoernooi voor leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van de Barendrechtse ba- sisscholen. De leerlingen van de groepen 5 en 6 spelen dit jaar op Sportpark Smitshoek. De groepen 7 en 8 spelen op Sportpark De Bongerd. Wethouder Bas Nootenboom (Sport) reikt om 15.30 uur bij VV Smitshoek de prijzen uit aan de winnaars van de groepen 5 en 6.

Geheel volgens traditie vindt dit jaar wederom het Barendrechtse scholentoernooi plaats. Vrijwel alle scholen hebben zich aangemeld. Zo'n 450 leerlingen strijden deze dag met circa 45 teams om de felbegeerde wis- selbekers. Om het toernooi goed te laten verlopen, verlenen vele ouders en andere vrijwilligers hand- en spandiensten.

Plezier in sport
Bas Nootenboom is zeer verheugd: "Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met sport. Door thuis en op school het goede voorbeeld te geven, leren kinderen plezier te beleven aan sport. Het is goed voor lichaam en geest en ze ontmoeten andere kinderen. Bovendien leren ze hoe het is om als een team te werken en ge- zamenlijk tot een resultaat te komen. Ik hoop dat er veel supporters zijn!"


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht