B-Cover Building Insurance werkt innovatieve totaalverzekering voor appartementsgebouwen uit: B-Cover Building

10/04/2009 10:54

B-Cover NV

De ambitie van nichespeler B-Cover Building Insurance reikt ver: Binnen drie jaar wil de nieuwe verzekeringsspecialist duizend appartementsgebouwen verzekerd hebben. Het concept is dan ook even vernieuwend als exclusief: B-Cover Building, een totaalverzekering voor appartementsgebouwen. Deze verzekering, uniek in België, biedt een sluitend antwoord op een reële marktvraag naar een dekking van alle risico's voor het bezit van een mede-eigendom of het beheer van een appartementsgebouw.

Met het nieuwe verzekeringsconcept richt onafhankelijk verzekeringsspecialist B-Cover zich tot de syndici van appartementsgebouwen en alle vertegenwoordigers van mede-eigenaars. B-Cover Building, een gepatenteerd concept, is uniek in de sector: ze dekt alle mogelijke risico's met betrekking tot het bezit en beheer van appartementsgebouwen.

Concreet, van de meest uitgebreide All Risk brandpolis, tot een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor alle betrokken partijen en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de syndicus en de leden van de beheerraad, evenals een lichamelijke ongevallenverzekering voor niet-rsz ingeschreven medewerkers, de wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering voor personeelsleden en een unieke verzekering rechtsbijstand voor alle juridische geschillen.

"Als het niet in B-Cover Building Insurance zit, is het niet verzekerbaar", aldus Willy Bamps, ruim 35 jaar actief in de verzekeringsbranche en samen met dochter Annemie de drijvende kracht achter het nieuwe B-Cover."

Commercieel verantwoordelijke Annemie Bamps bevestigt dan weer:

"B-Cover is ontstaan vanuit een jarenlange ervaring van mijn vader met de problematiek van verzekeringen in de vastgoedsector. Het bezit en beheer van appartementsgebouwen is een complexe materie met heel wat betrokken partijen en dus ook heel wat mogelijke risico's. Voor de eerste keer zijn nu al deze risico's gedekt in één flexibele verzekering. Met het B-Cover Building-product reiken we zowel syndici en mede-eigenaars als verzekeringsmakelaars een uiterst volledig en kwalitatief verzekeringsconcept op maat aan. Daarbij hebben we gestreefd naar de ruimste waarborgen aan de laagste prijs en een zo eenvoudig mogelijk beheer."

B-Cover werkt samen met twee vooraanstaande Belgische verzekeraars, Generali Belgium en Euromex, en verdeelt haar concept enkel via CBFA-erkende tussenpersonen met de nodige expertise in contract- en schadebeheer. Door de geoptimaliseerde kostenstructuur en het volledige elektronische verkeer kent B-Cover Building Insurance uiterst competitieve prijzen.

Intussen zijn al talrijke appartementsgebouwen, voornamelijk aan de kust, verzekerd met het B-Cover Building concept. De ambitie van B-Cover is om binnen drie jaar een duizendtal gebouwen in Vlaanderen en de Brusselse regio verzekerd te hebben. Annemie Bamps: "De eerste reacties zijn veelbelovend. Syndici zijn blij met één overkoepelend product en makelaars zien een mogelijkheid om hun portefeuille verder uit te bouwen."

Voor meer info

B-Cover nv

Annemie Bamps /Willy Bamps

Lambroekstraat 5A

B-1831 Diegem

Tel. +32 2 704 49 70

info@b-cover.be

www.b-cover.be

RCA pr

Jo Thuys

Koningin Astridlaan 38

B-3500 Hasselt

Tel. +32 11 59 05 90

jo.thuys@rca.be

www.rca.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel