VVD



10-4-2009

Mark Rutte in open brief: busbedrijven kunnen meer om busgeweld te bestrijden

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte laat vandaag in een open brief aan de bestuurders van Veolia, Connexxion en Arriva weten dat er voor hen een belangrijke rol is weggelegd bij het bestrijden van het geweld tegen buschauffeurs.

Tijdens gesprekken die Rutte de afgelopen weken voerde met buschauffeurs die, ondanks een verbod van hun bazen, bereid waren met hem te spreken merkte hij vooral veel boosheid over het gebrek aan steun van hun werkgevers.

In de open brief roept Rutte de werkgevers op om samen ten strijde te trekken tegen het geweld, en maatregelen te nemen. Zo gaven de chauffeurs aan dat ze na een incident gewoon hun route af moeten rijden om daarna in hun eigen tijd aangifte te gaan doen. Rutte pleit ervoor dat het busbedrijf de aangifte overneemt. Ook mogen de chauffeurs gegevens over bekende raddraaiers niet onder hun collega's verspreiden omdat dit onrust op de werkvloer zou geven. Rutte wil dat dit wel gebeurt, om juist onrust te voorkomen.

Volgens Rutte kan de politiek wel met oplossingen komen, maar als de busbedrijven niet zelf beginnen onvoorwaardelijk voor, naast en achter hun mensen staan, lost de politiek alleen de problemen niet op.

Rutte vraagt de besturen dan ook om samen aan snelle, concrete oplossingen te werken.

Kllik hier om de open brief te lezen.

Zie het origineel