Gemeente Beuningen


Eerste inzameling plastic verpakkingsafval een succes!

Vrijdag 10 april heeft Dar voor het eerst het plastic verpakkingsafval apart ingezameld in de kern Beuningen. Hoewel het de eerste inzameldag was, maakten veel inwoners gebruik van de mogelijkheid het plastic verpakkingsafval gratis aan de weg te zetten.

Inzameling verliep snel
Ondanks de vele zakken aan de weg, verliep de inzameling snel. In 2,5 uur was het plastic verpakkingsafval in de hele kern Beuningen opgehaald. De inzameling verliep zo snel omdat de zakken heel weinig wegen. Door de snelle inzameling had Dar voldoende tijd om ook het plastic afval in de andere kernen op te halen. Door foute berichtgeving vanuit de gemeente hadden inwoners uit Winssen, Ewijk en Weurt namelijk ook de speciale zakken aan de weg gezet.

Complimenten aan inwoners
De inwoners van Beuningen hebben goed gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om de zakken beschut neer te leggen. De gemeente is ook heel tevreden over de inhoud van de zakken. Op een enkele zak na, waren de speciale zakken alleen gevuld met plastic verpakkingsafval. De gemeente controleert hier streng op. Zakken waarin ander afval zit, worden dan ook niet meegenomen. Een overzicht van wat wel en wat niet in de zak mag, staat op www.plastic-heroes.nl.
Plastic Hero
Volgende inzameldagen
U kunt de zak met plastic verpakkingsafval een keer per vier weken aan de straat zetten. In het informatiepakket dat u heeft ontvangen, zit dit ophaalschema. De inzameldag voor het plastic valt in principe niet samen met de dag waarop u uw rest- of gftafval aan de weg zet. Het tijdstip is wel gelijk aan de inzameling van rest- en gftafval: voor 07.30 uur.

Eerstvolgende inzameldagen:

Maandag 27 april: Winssen, Ewijk en Weurt

Maandag 11 mei: Beuningen

De speciale zakken met plastic verpakkingsmateriaal kunnen ook gratis worden ingeleverd op de gemeentewerf (Van Heemstraweg 95).

Voordelig voor inwoners en het milieu
Het gescheiden inzamelen van plastic afval bespaart de inwoners van de gemeente Beuningen geld. Wel 50% van het restafval bestaat qua volume namelijk uit plastic verpakkingen. Inwoners kunnen dit afval nu één keer per maand gratis aan de weg zetten.
De gemeente Beuningen zamelt het plastic verpakkingsafval apart in omdat dat beter is voor het milieu. Al het gescheiden plastic verpakkingsafval wordt namelijk gerecycled en hoeft dus niet te worden verbrand. Het ingezamelde plastic wordt weer gebruikt als grondstof voor nieuwe plastic producten, maar ook voor vloerbedekking, tennisballen, automaterialen en fleecekleding.

Meer informatie
Informatie over de inzameling van plastic verpakkingsafval kunt u ook vinden op de website www.plastic-heroes.nl of bekijk de lijst met veel gestelde vragen.