Platform Biologica


Omschakelinformatie voor boeren en tuinders
10 april 2009

Agrarische ondernemers die omschakeling naar biologisch overwegen, konden tot nu toe moeilijk aan overzichtelijke informatie komen. Dat wordt met de nieuwe site www.biologischondernemen.nl een stuk eenvoudiger.

Er is veel belangstelling van gangbare agrarisch ondernemers voor het omschakelen naar biologische landbouw. De afzet voor biologische producten groeit al jaren sterk. In de omringende landen zien we hetzelfde beeld. Voor agrarische ondernemers biedt de stabiele groei kansen om succesvol om te schakelen naar biologische teelt.

Boeren of tuinders die zich willen verdiepen in de biologische landbouw misten tot nu toe echter samenhangend gepresenteerde informatie. Met de introductie van www.biologischondernemen.nl wordt hierin voorzien. Producenten kunnen via de site bovendien in contact komen met afnemers en verwerkers.

De site is ingedeeld naar sectoren en wordt stapsgewijs gevuld. De eerste ingevulde sector is Akkerbouw & Vollegrondsgroenten. De website zal binnenkort uitgebreid worden met informatie over de melkveehouderij en andere sectoren. Er zijn rekenvoorbeelden voor diverse bedrijfstypen.

De website is ontwikkeld door het ministerie van LNV en de Task Force Marktonwikkeling Biologische Landbouw, waar Biologica in vertegenwoordigd is.

Subsidie voor omschakelaars in spe
Het Ministerie van LNV stelt in 2009 subsidie ter beschikking voor ondernemers die kennis of advies willen inwinnen over biologische landbouw. Men kan deze subsidie aanvragen via het LNV-loket. Meer info vindt u hier.

WWW.BIOLOGISCHONDERNEMEN.NL