's werelds eerste world space party


Space fanaten welkom bij discotheek In Casa te Leiden

LEIDEN, 20090406 -- Elk jaar wordt de lancering van Yuri Gagarin, de eerste mens in de ruimte, over de hele wereld gevierd met de inmiddels beroemde Yuri's Night feesten. Ook Nederland staat uitgebreid stil bij Yuri's Night. Op vrijdag 10 april vindt in discotheek In Casa, Lammermarkt 100 te Leiden de World Space Party plaats. Vanaf 21 uur tref je er een uitbundig feestende incrowd aan van internationale studenten, trekkies, ruimtetoeristen en andere spacefanaten.

Ruimtereis
De World Space Party is een unieke kans op een kijkje in de keuken van de ruimtevaartindustrie. Begeleid door DJ Arlo van Veronica's Radio 538 kun je tijdens de World Space Party je eigen ruimtereis boeken bij het eerste Nederlandse ruimtereisbureau, Your Galaxy ( www.your-galaxy.com )
Voor 200.000 USD reserveer je op 10 april je eigen stoel op een echte ruimtevlucht met Virgin Galactic (www.virgingalactic.com ) en wordt je een toekomstig astronaut!

Werk en carrière
Als je liever een spannende baan in de ruimtevaartwereld wilt, kun je terecht bij het in Nederland gevestigde ruimtevaartbedrijf HE Space Operations ( hespace.com ). Op de World Space Party zullen speciale recruiters aanwezig zijn om je CV direct in ontvangst te nemen. Wie weet begin je binnenkort al wel in een spannende baan.

Ruimtevaart trends
Als je wilt weten wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn bij de overheid op het gebied van ruimtevaart kun je op 10 april terecht bij de mensen van het Nederlandse Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart ( nivr.nl ).

Opleiding
Ga je eerst nog liever wat studeren, dan kun je voor een kleurrijk advies over ruimtevaart opleidingen terecht bij de mensen van de International Students Netherlands (www.isn-leiden.nl ).

Personal Space Training
De Nederlandse Personal Trainer Bob Karmelk ( www.bobkarmelk.com ) begeleidt toekomstig astronauten op weg naar suborbital space. In het Amerikaanse NASTAR Trainingscentrum kun je een 2-daagse opleiding volgen. Tijdens de World Space Party zal Bob Karmelk een speciale Personal Space Training geven en je inleiden in wat G-krachten voor impact hebben op je lichaam.

Kom je ook?
Kaarten kosten ¤ 4,50 per stuk en kunnen aan de deur worden betaald. Wil je liever niet in de rij staan en verzekerd zijn van een welkomstdrankje, goody-bag en toegang tot het VIP deck? Bestel dan vooraf VIP kaarten á ¤10,00 per stuk door een e-mail te sturen aan treasurer@isn-ileiden.com.

Voor meer informatie over de World Space Party kijk je op de website van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart NVR: www.ruimtevaart-nvr.nl/yurisnight





Ingezonden persbericht