Bijzonder Paasweekend op Paleis het Loo


Exclusieve voorjaarsbeurs in koninklijke ambiance

APELDOORN, 20090325 -- Gedurende het Paasweekend vindt op Paleis Het Loo in Apeldoorn de tweede editie van Salon Authentique plaats. Deze exclusieve voorjaarsbeurs wordt van (Goede) vrijdag 10 t/m (Paas) maandag 13 april 2009 in en rond het indrukwekkende stallencomplex gehouden.

Interieur, kunst en vakmanschap
Duurzaamheid, traditioneel vakmanschap en passie voor authentieke stijl zijn de pijlers van deze unieke buitenbeurs. Temidden van de stallen, de koetshuizen en de magnifieke, ommuurde tuinen exposeren meer dan 70 specialisten uit Nederland en België de kwaliteit van hun ambacht. Op Salon Authentique op Paleis Het Loo vindt u onder andere interieur met karakteristieke meubelen, decoratieve objecten, antiek, oude bouwmaterialen, hoogwaardige interieurbouw, kunst, mode, sieraden, specialisten op het gebied van tuinarchitectuur, maar ook wijnen & delicatessen.

Lezingen & Demonstraties
Dagelijks zijn er lezingen en demonstraties in het speciaal hiervoor ingerichte lezingentheater. Bezoekers kunnen hier o.a. genieten van een heerlijke koffieproeverij of een demonstratie voorjaarsdecoratie. Interieurspecialist De Blauwe Kamer geeft een handleiding voor interieurinrichting en op zondag geeft de bekende NCRV radio persoonlijkheid Krijn Spaan een lezing over bijzondere planten in de particuliere tuin. Op vrijdag en zaterdag zijn er spectaculaire roofvogeldemonstraties door Adellijk Vermaak uit Thorn. Kortom, Salon Authentique op Paleis Het Loo is dé beurs voor genieten en beleven!
Het volledige lezingenprogramma kunt u vinden op:
www.interevent.org/pdf/LezingenSalonAuthentique2009.pdf
Paleis Het Loo
In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor het publiek. De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen. Bezoekers aan Salon Authentique hebben ook toegang tot het Paleis, de stallen, koetshuizen en de baroktuinen. Tijdens de Paasdagen rijdt ook de originele paardentram.

Voor meer informatie: www.salonauthentique.nl