(V)MBO onderwijsteam van het jaar verkiezing


DE HOOP Entertainment zet onderwijs écht in beweging met combinatie van kennis, muziek en `spelenderwijs' ontwikkelen

WEERT, 20090410 -- De door DE HOOP Entertainment ontworpen en begeleide onderwijsverkiezing gaat op zoek naar het zichzelf best ontwikkelende V(MBO) onderwijsteam van 2009/2010.

De verkiezing is gericht op het verbeteren van de samenwerking in onderwijsteams om uiteindelijk organisatieontwikkeling mogelijk te maken en daarmee aan de leerlingen nog beter onderwijs te kunnen bieden én het juiste voorbeeld te geven: `practice what you preach'.

Voor (V)MBO onderwijsteams is het een unieke kans om de teamgeest van hun eigen onderwijsteam naar grote hoogtes te stuwen en tegelijkertijd andere (V)MBO onderwijsteams uit te dagen op het gebied van teamontwikkeling.

Met muziek als metafoor wil DE HOOP Entertainment tijdens deze verkiezing het onderwijs écht in beweging krijgen. Muziek is een krachtig middel en een aansprekende metafoor om ontwikkeling en verandering bij mensen en organisaties tot stand te brengen. Het raakt mensen in hoofd en hart en kan de inhoudelijke boodschap tot leven brengen en betrokkenheid en plezier stimuleren.

De deelnemende onderwijsteams worden beoordeeld door juryleden als Piet Boekhoud (voorzitter College van Bestuur Albeda College), het JOB, Jan Geurts (oud-lector Haagse Hogeschool), Rob Groen (expert Belbin teamrollen) en Margret te Stroete (projectleider ROC ASA Utrecht).

"Tijdens de trainingen en muzikale presentaties die wij voor het onderwijs verzorgen, zien we dat er binnen het onderwijs vooral aan de partituur wordt gewerkt waarbij het er nogal eens bij inschiet om de muzikanten muziekles te geven," aldus Richard de Hoop, oprichter en directeur van DE HOOP Entertainment. "Tijdens de verkiezing gaan de deelnemende onderwijsteams op zoek naar het muziekarrangement dat zowel op hun eigen lijf (onderwijsteam) als op dat van hun publiek (leerlingen) is geschreven. Ervaren trainers zullen de teams met kennis en muziek begeleiden om `spelenderwijs' de gewenste teamontwikkeling te realiseren. Uiteindelijk is de vraag welk MBO én welk VMBO onderwijsteam zich volgens de onafhankelijke jury het best weet te ontwikkelen."

Geïnteresseerde (V)MBO onderwijsteams kunnen vóór 15 juni 2009 contact opnemen met DE HOOP Entertainment via info@dehoopentertrainment.nl of 0495 555 150.

DE HOOP Entertrainment





Ingezonden persbericht