Ingezonden persbericht


Rotterdam, 26 januari 2009

Röyksopp en 2manydjs of affiche van Motel Mozaïque 2009 festival

Evenals nieuwe aanwinsten A-Trak, Riton, Grampall Jookabox en Villanella & het Geluidshuis

Het Noorse electronica duo Röyksopp geeft op vrijdag 10 april hun enige Nederlandse show op het Motel Mozaïque festival. Röyksopp gooide direct hoge ogen met hun debuut 'Melody A.M.'. Deze verscheen in 2001 en bevat o.a. de succesvolle singles 'Eple' en 'Poor Leno', voorzien van schitterende grafisch experimentele muziekvideo's. Met de video voor 'Remind Me' won Röyksopp in 2002 de prijs voor beste muziekvideo van MTV Europe. Erlend Øye van Kings of Convenience en The Whitest Boy Alive (ook op vrijdag 10 april te aanschouwen op Motel Mozaïque) is overigens verantwoordelijk voor de vocalen op de nummers Poor Leno en Remind Me.

Röyksopp brengt eind maart hun 3e studio album getiteld 'Junior' uit. Aan de plaat werkten ook de Zweedse artiesten Robyn, Lykke Li en Karin Dreijer (van The Knife), en de Noorse Anneli Drecker die eerder te horen was op Melody A.M.. Svein Berge van Röyksopp omschrijft hun nieuwe geluid als volgt: "If Melody A.M. was a relaxed journey inwards on a Sunday afternoon and The Understanding was more uptempo, with more vocals and a hint of melodic catchiness, then the new album is a mix of the two."

De Belgische broertjes Stephen en David Dewaele veroverden afgelopen december de helft van West-Europa met hun SoulwaXmas-event dat onder meer in een uitverkochte Maassilo in Rotterdam stond. Daar traden ze samen met bevriende muzikanten als Tiga en Justice op als Soulwax en als het dj-duo 2manydjs. In die laatste gedaante staan ze dit jaar op zaterdag 11 april op Motel Mozaïque. Als 2manydjs hebben ze een eigen stijl ontwikkeld, waarbij ze het bootleggen niet schuwen. Hun bekendste wapenfeit is het mash-up album 'As heard on Radio Soulwax, pt. 2'. De Gentse trots verlegt niet alleen grenzen in de wereld van de muziek. Met de onlangs verschenen rockumentaire 'Part of the Weekend Never Dies' die Stephen en David Dewaele zowel op als naast het podium toont, nemen de bescheiden broers hun fans mee in het hectische universum van de wereldster. Zij keren daarmee de wetmatigheden van de muziekdocumentaire binnenstebuiten. 120 concerten werden gefilmd met één camera terwijl doorgaans het omgekeerde gebeurt.

Andere nieuwe namen op het affiche van Motel Mozaïque 2009 zijn A-Trak, Riton, Grampall Jookabox en de performance Mieke Maaike's Obscene Kapsalon van Villanella & het Geluidshuis.

Algemeen
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 april 2009 vindt in Rotterdam de negende editie van het kunstenfestival Motel Mozaïque plaats. Tot de festivallocaties behoren dit jaar de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Rotown, CBK en TENT. Meer binnen- en buitenlocaties worden binnenkort bekend gemaakt. Het festival biedt jaarlijks een organische mix van de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst en theater, gidsentochten en de mogelijkheid om op kunstzinnige wijze te overnachten in de stad.

Programma tot dusver

Het multidisciplinaire programma bestaat dit jaar onder meer uit de volgende artiesten en kunstenaars: Röyksopp, The Whitest Boy Alive, 2manydjs, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Nina Kinert, Health, Noa Babayof, Handsome Furs, Riton, A-Trak, Grampall Jookabox (muziek); Mieke Maaike's Obscene Kapsalon - Villanella & het Geluidshuis, The Smile off Your Face - Ontroerend Goed, Uw Koninkrijk Kome - Dries Verhoeven, Schil en Ilse van der Laan. Meer namen volgen spoedig. Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque 2009 is gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar als e-tickets via www.motelmozaique.nl/site/tickets.php

Dagkaart programma voor vrijdag 10 of zaterdag 11 april 2009 E 30 Passe-partout programma voor 10 én 11 april 2009, exclusief slapen E 55 Slaapkaart voor vrijdag 10 of zaterdag 11 april 2009, inclusief ontbijt E 20 (Deze prijzen zijn exclusief voorverkoopkosten)

Programma op donderdag 9 en zondag 12 april is gratis toegankelijk.

Einde persbericht

***