Ingezonden persbericht


Persbericht
Hilversum, 3 februari 2009

Vanaf 10 april is het zover

opent haar deuren voor een nieuw seizoen vol familieplezier!

Op 10 april opent Avonturenpark Hellendoorn haar deuren voor een nieuw seizoen plezier voor jong en oud! In 2009 kunnen bezoekers genieten van meer dan 30 attracties in het park. Naast de vele attracties worden het gehele jaar door bijzondere evenementen georganiseerd. Zo staat dit voorjaar in het teken van Spellendoorn: gedurende twee maanden kunnen kinderen allerlei leuke spellen spelen in het park. Deze zomer komen de piraten van de spectaculaire Sky Pirates stuntshow naar Avonturenpark Hellendoorn. In oktober zijn het wederom de heksen die de dienst uitmaken tijdens het razend populaire Heksendoorn. In november en december komt Sinterklaas naar het park en kunnen kinderen op unieke wijze de goedheiligman ontmoeten. Kortom, er is meer dan genoeg te beleven in Avonturenpark Hellendoorn. Kom maar langs als je durft!

April-mei 2009: Spellendoorn
De leukste spelletjes, voor jongens en meisjes en voor jong en oud: beleef het allemaal met Spellendoorn! Memory, bordspelletjes, reuzenspellen, de SpelQuizShow van Kek de Spelletjesgek en een leuke familieshow met thema 'spelletjes'van Kareltje & Jasmijn: tijdens het voorjaar kunnen jong en oud bij de verschillende attracties de leukste spellen spelen en kans maken op mooie prijzen. Eén van de partners van Avonturenpark Hellendoorn die aan de invulling van Spellendoorn meewerkt is 999 Games, onder andere bekend van het spel "De Kolonisten van Catan". Zij gaan op een aantal data speldemonstraties verzorgen in Avonturenpark Hellendoorn.

De Discovery Club wordt het echte paradepaardje van Spellendoorn. Hier zal namelijk een gigantische knikkerbaan verrijzen! De komende maanden zal Jelle Bakker (25) aan deze knikkerbaan bouwen. Jelle is autistisch en het bouwen van knikkerbanen vormt zijn lust en leven. Zijn bijzondere prestaties zijn te zien op de website www.knikkerbaan.nl.

Juli-augustus 2009: Sky Pirates & Swingend Smulfestijn Drie keer is scheepsrecht! Voor het derde achtereenvolgende jaar komen de beruchte piraten van Sky Pirates naar Avonturenpark Hellendoorn. Tijdens de spectaculaire stuntshow zullen de piraten zich van hun stoerste kant laten zien. Met sprongen uit torenhoge masten en halsbrekende toeren zullen zij het publiek gedurende de hele show op het puntje van hun stoel laten zitten.

De Sky Pirates vormen een internationaal gezelschap bestaande uit professionele sporters. Samen zorgen zij voor een spectaculaire familieshow vol humor, acrobatiek en spannende stuntduikvluchten. De Sky Pirates zijn van 4 juli t/m 6 september in Avonturenpark Hellendoorn.

Op woensdag 29 juli, 5 augustus en 12 augustus staan vanaf 19.00 uur de poorten van Avonturenpark Hellendoorn gratis open voor iedereen. Dan is het tijd voor Kareltje & Jasmijns Swingend Smulfestijn! De attracties zijn niet geopend (behalve de 3 Geheime Torens), maar Kareltje & Jasmijn organiseren van alles voor de kinderen. Eethuis De Berghoeve is geopend om samen gezellig iets te eten.

Oktober 2009: In het najaar griezelen met Heksendoorn Heksendoorn is al jaren een begrip onder gezinnen met kinderen! Ook dit jaar zullen de heksen bezoekers weer de stuipen op het lijf proberen te jagen. In de Discovery Club verzamelen alle heksen en griezels zich om snode plannetjes te bedenken. In 2009 wordt er voor het eerst extra gegriezeld in de Rioolrat, de achtbaan in het donker. Voor de jongste kinderen wordt het spannend met de vogelverschrikkers in Dreumesland. Op 31 oktober, als het officieel Halloween is, kan er voor het eerst 's avonds gegriezeld worden in Avonturenpark Hellendoorn. Het gehele park is tijdens Heksendoorn sfeervol versierd in Halloween stijl.

Eind november 2009: Sinterklaas in Avonturenpark Hellendoorn Speciaal voor kinderen t/m 8 jaar is een uniek Sinterklaasarrangement ontwikkeld, inclusief de Sinterklaasshow van Kareltje & Jasmijn,de Pieten DiscoShow waarbij volop gezongen en gedanst mag worden en allerlei lekkers in eethuis De Berghoeve. Na een exclusieve, interactieve voorstelling met de Sint in de hoofdrol is het smikkelen en smullen geblazen in eethuis De Berghoeve. Bovendien komen de Pieten langs met kadootjes en er mag gezongen en gedanst worden tijdens de Pieten DiscoShow.

www.hellendoorn.nu

Het park
Avonturenpark Hellendoorn is een familiepretpark voor jonge gezinnen (en grootouders) met kinderen tot en met 12 jaar. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: deze kleine avonturiers hebben hun eigen parkje in het park "Dreumesland".

Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 10 april t/m 1 november 2009 van 10:00 tot 17:00, 18:00 of 19:00 uur. De entreeprijs bedraagt ¤ 19,25 (en vanaf 1 juli ¤ 19,75) en kinderen t/m twee jaar mogen gratis naar binnen. Een Seizoen-Pas voor Avonturenpark Hellendoorn kost ¤ 49,50 per persoon. In voor- en naseizoen is het park gedurende enkele weekdagen gesloten. Kijk voor alle prijzen en openingstijden op www.hellendoorn.nu.

Avonturenpark Hellendoorn is onderdeel van het Franse Compagnie des Alpes. Deze groep is gespecialiseerd in Europese vrijetijds- en toeristische parken voor families. Zij telt jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers en verenigt attractieparken met een bijzonder karakter die erg met de regionale en/of nationale markt zijn verbonden.



Ingezonden persbericht