Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PAASWEEKEND OP PALEIS HET LOO

Tijdens het paasweekend, van vrijdag 10 tot en met maandag 13 april aanstaande, worden er op Paleis Het Loo voor jong en oud diverse activiteiten georganiseerd. Zo kan men genieten van de exclusieve voorjaarsbeurs 'Salon Authentique' op het Stallenplein en op Eerste en Tweede Paasdag is het paleisdak open voor publiek.

De trap over de zolders van het ruim 300 jaar oude paleis leidt naar een dakterras. Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers op Eerste en Tweede Paasdag het onverwacht weidse uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo bewonderen: een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark. In de maanden april en mei is dit paleispark vanwege de bloeiende rododendrons en azalea's toegankelijk voor publiek; men kan hier een wandeling maken rondom Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin.

In het Stallencomplex is de tentoonstelling 'Een Koninklijk Fotoalbum, deel 10' te zien, waarbij een film wordt vertoond met bekende Nederlanders die vertellen over hun fotomoment met leden van het Koninklijk Huis.

Op het Stallenplein wordt vier dagen lang (10 t/m 13 april) de exclusieve voorjaarsbeurs 'Salon Authentique' gehouden, waarbij ruim tachtig standhouders zich presenteren met artikelen op het gebied van interieur, tuin, decoratie, kunst en antiek. De beurs is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur, het museum en de kassa sluiten om 17.00 uur. Voor de beurs worden geen extra toeslagen geheven. Meer informatie: www.salonauthentique.nl

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten maandag, tenzij een feestdag.
NB Vanwege de viering van Koninginnedag in Apeldoorn is museum Paleis Het Loo op 30 april aanstaande de gehele dag voor publiek gesloten. Het paleispark is in april en mei geopend, met uitzondering van 29 en 30 april as. Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p., t/m 5 jr. en MK gratis. ANWB (Show your Card!) geldig. Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA). Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Informatie Paleispark www.kroondomeinhetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463

---- --