VerkeersInformatieDienst

Pasen 10 april tot en met 13 april 2009

6 april 2009, 18:06

Ondanks het feit dat de verwachte weersomstandigheden niet echt zonnig zullen zijn, zal toch op donderdagmiddag vroeg, een groot gedeelte van Nederland beginnen aan de uittocht naar hun vakantiebestemming. Velen zullen dat ook op Goede Vrijdag gaan doen al zal dat hoofdzakelijk in de ochtenduren tussen 10.00 en 12.00 gaan plaatsvinden. De bestemming van de vakantiegangers zal hoofdzakelijk zijn geconcentreerd op verkeer richting de campings op de Veluwe. De paasdagen zijn namelijk op veel campings de dagen dat het campingseizoen begint. Ook zal er extra drukte zijn vanuit Duitsland, eveneens richting de Veluwe, maar ook naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord-en Zuid-Holland.

Extra drukte wordt verwacht op donderdag tussen 14.00 tot 20.00 uur en op Goede Vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de volgende wegen: A- 1, richting Apeldoorn, tussen Amsterdam en het knooppunt Hoevelaken.
A- 2, in zuidelijke richting, tussen Utrecht en den Bosch, bij Eindhoven en voor Maastricht.
A- 6 en A- 7, voor het knooppunt Joure.
A-12, richting Arnhem, tussen Utrecht en Ede en richting Utrecht, tussen Zevenaar en Ede en voor Den Haag
A-16, voor de Moerdijkbrug richting Breda/Antwerpen A-28, richting Zwolle, tussen Utrecht en Harderwijk.

Maandag 2e Paasdag, zullen er veel dagjesmensen zijn, die op zoek gaan naar de diverse woonboulevards, maar ook naar de diverse andere attracties in Nederland. Het ligt meestal aan de weersomstandigheden waarna men weer terug gaat naar huis. Bij mooi weer blijft men wat langer op de camping. Is het minder mooi dan vertrekt men eerder naar huis.